Супер маска за коса с желатин, която се използва вместо

...
Супер маска за коса с желатин, която се използва вместо
Коментари Харесай

Супер маска за коса с желатин, която се използва вместо шампоан

Супер маска за коса с желатин, която се употребява вместо шампоан

Аз употребявам тази рецепта отдавна. Опитайте и вие, ще се изненадате от резултата!

Необходими съставки:
1 пакетче желатин, подготвя се според инструкциите
500 мл. чай от бреза /3-4 супени лъжици сушени листа от бреза/
1 жълтък

За тези, които имат извънредно тънка коса, най-добре е да комбинирате желатина с корен от репей, листа от бреза, листа и корен от коприва.

Приготвяне:
Когато изпробвате маската от желатин, ще видите, че няма да имате потребност от шампоан след нея, тъй като прави косата гладка, лъскава и мека.

Сварете чай от бреза, към половин литър: във вряла вода сложете сушената билка, покрийте, оставете да се охлади за към 10-15 минути и прецедете.

Към охладения чай прибавете желатина. Оставете да набъбне, по-късно последователно прибавете жълтъка, непрекъснато разбърквайки, до приемането на еднородна примес.

Тази примес, в действителност, се употребява вместо шампоан, т.е. косата се измива с нея. Ако имате време, оставете я да работи най-малко 10 минути, след което просто измийте косата си. Но работи и единствено в случай че я втриете в косата и изплакнете добре.

Това е колаген в най-чистата си форма, работи върху косата и кожата.

Аз персонално я употребявам 2-3 пъти седмично, имам коса със междинна дължина и запазвам, това което ми остане в хладилника до идната приложимост. След това, подготвям нова доза.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР