Субсидиите и средствата по европрограмите изкривяват пазара. Ако допуснем, че

...
Субсидиите и средствата по европрограмите изкривяват пазара. Ако допуснем, че
Коментари Харесай

Финансов анализатор: Масово хората в Европа обедняват, ЕЦБ ще продължи с вдигането на лихвите

„ Субсидиите и средствата по европрограмите изкривяват пазара. Ако допуснем, че няма дотации и поддръжка за тези производители, би следвало нарастването на конкуренцията да докара до намаление на цените. Това е естествената икономическа логичност, само че войната против Украйна промени доста неща и докара до потребността да се защитят локалните производства. “

Това разяснява в студиото на Euronews PrimeTime финансовият анализатор Десислава Николова по отношение на резултатите от повдигането на ембаргото върху вноса на украинска селскостопанска продукция.

Инфлацията понижава, само че въпросът е дали темпът на растеж на трудовите хонорари съумява да компенсира повишаването на цените, уточни Николова.
Не единствено в България, само че всеобщо в Европа хората губят своята покупателна дарба поради високата инфлация.
„ ЕЦБ увеличи за десети път своя главен лихвен %. Този развой може да бъде занимателен, само че няма да спре. Повишаването на лихвите ще продължи, до момента в който не бъде реализиран таргетът от 2% инфлация “, предвижда финансовият анализатор.
Все повече българи си задават въпроса по какъв начин да предпазят спестяванията си от инфлацията, което е нещо позитивно.
Тя уточни, че инфлацията към момента е прекомерно висока и битката против нея ще е доста сложна.

„ Средната рента у нас е 2.5% за жилищен заем , което е най-ниското равнище в цяла Европа. Може да има покачване от 1-2%, само че банките се оказаха доста ликвидни и забавят въздействията от решенията на ЕЦБ “, разяснява Николова

В дълготраен интервал, примерно за 20 години, е потвърдено, че вложенията в акции бият инфлацията . Това, което виждаме сега – тази висока инфлация, е с краткотраен темперамент. Когато приказваме за вложение и отбрана от инфлацията, ние би трябвало да мислим дълготрайно “, посъветва финансовият анализатор.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР