Строителят на бъдещите 7-и и 8-и блок на АЕЦ Козлодуй

...
Строителят на бъдещите 7-и и 8-и блок на АЕЦ Козлодуй
Коментари Харесай

Изборът на строител на 7-и и 8-и блок на АЕЦ Козлодуй - измежду повече от един кандидат

Строителят на бъдещите 7-и и 8-и блок на АЕЦ " Козлодуй " може да бъде избиран сред повече от един претендент. Това сподели енергийният министър Румен Радев, който разяснява, че при първичното отсяване на претендентите на заложените критерии е отговаряла единствено южнокорейската компания Hyundai Engineering and Construction. Радев уточни, че на следващия ден на съвещанието на парламентарната енергийна комисия министерството ще уточни своето мнение за избора на строител на новите мощности.

" Може би няма да бъде обявен от гледната точка на Министерство на енергетиката единствено един участник. Все отново ние би трябвало да се стремим да имаме една добра конкурентна процедура, да можем да поощрим и най- положителния в последна сметка да има своите хубави атрактивни условия за България. Имаше и пет декларирани писма за проявен интерес, имаше разискване в границите на работната група на всеки от тези претенденти.

Колегите от " Нови мощности " категорично организираха и съвещания, в допълнение, с доставчика на нуклеарното съоръжение за съществуване на взаимни планове, опит с участници всред тези петима кандидатствали в взаимна работа с този, който е дал лиценза ", сподели енергийният министър Румен Радев.

По непотвърдена информация до конкуренцията за избор на строител на новите блокове на АЕЦ " Козлодуй " ще бъде позволена и американската компания Бехтел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР