Строителството на автомагистрала Русе - Велико Търново ще започне месец

...
Строителството на автомагистрала Русе - Велико Търново ще започне месец
Коментари Харесай

Министър Шишков в отговор на депутата Георги Кръстев: Автомагистралата Русе – Търново започва през септември

Строителството на автомагистрала Русе - Велико Търново ще стартира месец септември тази година. Това стана ясно в петък по време на парламентарния надзор от изказване на министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков в отговор на заложен от парламентарната естрада въпрос от народния представител от Русе Георги Кръстев.

Спазвайки поетите по време на предизборната акция задължения към русенци, Кръстев насочи запитване по отношение на плана за автомагистрала Русе - Велико Търново. Във връзка с спорната информация, която излизаше поетапно през последния месец, той изиска непосредствено от трибуната на Народното събрание министърът да даде явен и категоричен отговор на въпросите, свързани със започването и периодите за строителство.

От изказването на Шишков пристигна оптимистичната за Русе информация, че:

1. През септември месец тази година ще стартира строителството на обекта с пътен възел при пресичането на път 2.54 гара Бяла, с. Вардим до пътен възел гара Бяла при километър 68 - 566.

2. Що се отнася до сектор Русе - Бяла първо следва планиране, което следва да приключи на 12 май 2024 година, а строителството, което ще стартира по-късно ще трае 1550 календарни дни.

3. Що се отнася до обхода на Бяла, проектирането следва да приключи на 13 март 2024 година, а за строителство са отредени 1300 дни. Когато става дума за този план, който е от извънредно значение, всяко закъснение е неправилно и непростимо, акцентира депутатът. „ В качеството си на депутат от 19-МИР Русе няма да спра да задавам въпроси и да работя интензивно за реализирането на автомагистрала Русе-Велико Търново ”, декларира решимостта си Георги Кръстев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР