Строителните дейности на новия мост над река Изгревско дере на

...
Строителните дейности на новия мост над река Изгревско дере на
Коментари Харесай

АПИ: Новият мост на пътя Царево – Ахтопол ще е готов преди лятото

Строителните действия на новия мост над река Изгревско дере на третокласния път III-9901 Царево – Ахтопол се чака да приключат през април, оповестиха през днешния ден от Агенция " Пътна инфраструктура ". Реконструкцията се извършва в строк, открили при инспекцията специалисти на Областното пътно ръководство вБургас. Съоръжението ще може да се вкара в употреба месеци преди старта на летния туристически сезон, акцентират от АПИ.

Именно през този сектор минава целият трафик към Южното Черноморие. Той е съществена пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово.

До момента е завършил първият стадий от строителството - изливането на стоманенобетонните водачи, които са основата на оборудването. Те са с дължина сред 17 и 25 м в другите елементи на мостовата структура. В момента изпълнителят на обекта инсталира надлъжните греди.

Опустошителното водно злополучие, което удари района през септември м.г., компрометира остарелия мост на третокласния път Царево – Ахтопол. Затова се наложи АПИ да премахнена авариралото оборудване и да изграждина краткотраен път - брод, по който да минават в двете посоки всички типове транспортни средства.

Законовите процедуриза избор на реализатори на планиране, строителство и строителен контрол на новото оборудване са извършени в оптимално къси периоди, показват от Агенцията и прецизират, че към този момент са извършенивсички нужни геоложки и хидроложки прочувания, както и изискваните съгласувателни процедури.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР