Строежът на Алепу продължава, както и недоволството срещу него. Това

...
Строежът на Алепу продължава, както и недоволството срещу него. Това
Коментари Харесай

Политически зоопарк: Подпорната стена на Алепу ще е специална - с пиколо и бармани

Строежът на Алепу продължава, както и недоволството против него. Това се случва, откакто предходната година отново на същото място имаше проблеми – поради същия градеж. Обяснението по това време беше, че се укрепва свлачище и то след.. градеж. Нарушения по този начин и не бяха открити, въпреки да имаше 2 инспекции – при втората ДНСК категорично посочи, че се укрепвал брегът.
Изпълнител на плана е " Главболгарстрой ". Същата компания завоюва и плана за Национална детска болница, като тя е едно от най-известните имена в строителния отрасъл в България.
Строителството провокира митинги на екоактивисти. Те оповестиха, че не одобряват мнението на ДНСК, че това е подсилване на брега и всичко е законно, а считат, че се строи голям хотел в неразрешена зона от Натура 2000 и на ръба на предпазената територия Блато Алепу.
Възмущението не стопира и в обществените мрежи, като жителите насочват обвиняванията си към политическата класа. По традиция ние ви представяме най-интересните и съдържателни отзиви в рубриката ни " политически зоопарк ".
Ето ги и тях:
Александър Христов (PR специалист)
Подпорната стена на Алепу ще е специфична - с пиколо, рецепция и бармани
Явор Божанков (юрист и народен представител от БСП)
Не става дума за хотела - подпорна стена.
Става дума за напълно друго
Беззаконието се трансформира в норма а законът - бранител на ненормалното.
Истината е очевидна. Но когато някой попита " вие естествени ли сте?! " Му дават отговор - законно е!
И това другари е нов миг за България.
Тома Белев (еколог)
Считам, че противосвлачищното брегозащитно оборудване с подпорни стаи, асансьори и тераси на Главбулгарстрой край Алепу, може да бъде оценено като иновация от международно равнище и би трябвало да бъде подкрепено, както от оперативната стратегия за нововъведения, по този начин и по правилото 60:40 и с 500 000 евро от програмата за превъзмогване следствията от коронавирус вируса.
прочее да се знае - оставка на шефа на ДНСК и Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР