Стрелба избухна близо до президентския дворец на Гвинея-Бисау през нощта

...
Стрелба избухна близо до президентския дворец на Гвинея-Бисау през нощта
Коментари Харесай

Силна стрелба в Гвинея-Бисау, докато министърът е освободен от ареста

Стрелба избухна покрай президентския замък на Гвинея-Бисау през нощта и продължи в петък сутринта, откакто бойци освободиха министър от главната опозиционна партия, арестуван по съмнение за корист с публични средства, споделиха кореспонденти на Ройтерс и източник от полицията.

Изстрели бяха чути за първи път към 23:00 GMT на към два километра от президентския замък. Явна замяна на огън се чу и след среднощ в квартал Антула, в покрайнините на столицата, където живее армейски военачалник.

Военни транспортни средства имаше по улиците в петък сутринта, до момента в който жителите пътуваха до работа и учебно заведение. Все още се чуваха изстрели, само че бяха по-рядко, в сравнение с през нощта. Друг кореспондент чу изстрели близо до президентския замък.

Според Агенция Франс Прес, цитирайки военни и разследващи източници, членове на Националната армия са освободили финансовия министър Сулейман Сейди и министъра на финансите Антонио Монтейро от полицейски арест. Двамата бяха отведени за разпит в четв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР