Стойчо Стойков, който иска да свидетелства срещу кмета на Гурково

...
Стойчо Стойков, който иска да свидетелства срещу кмета на Гурково
Коментари Харесай

Очевидци пред прокурор: Стойко Стойков купува кошаревски свидетели в Гурково по 50 000 лв.

Стойчо Стойков, който желае да свидетелства против кмета на Гурково Мариян Цонев и управителни фактори от Движение за права и свободи за пазаруване на гласове, се оказва, че самичък купува очевидци против тях, написа в сигнал до Narod.bg източник от града в област Стара Загора.

На 18.04.2023 година на очна ставка по досъдебно произвеждане 19/23 по разказа на Окръжен следствен отдел Стара Загора при Окръжна Прокуратура Стара Загора излиза наяве, че сред Г.В., Стойчо Стойков и Кольо Атанасов – Павето от Гурково са извършени 3 срещи.

На тях Стойков и Атанасов склонявали Г.В. да лъжесвидетелства, като упрекна в закононарушение сина на кмета на Гурково Георги Цонев, че го предиздвикал да подмятна в парцел на Атанасов кутия с опиати и че в случай че свидетелства, ще му заплатят сумата от 50 000 лева

Реклама

По неоспорим метод е открито, че гурковския предприемач Кольо Атанасов е дал на Стойко Стойков сумата от 2000 лева, а при третата им среща дал 23 000 лева с ангажимента, че останалите 25 бона ще даде след разпита.

Стойков, който сякаш е очевидец на незаконна скица, дал на Г.В. 12 500 лева, а останалите взел за себе си. Това удостоверяват и тримата при очната ставка, като излиза наяве, че очевидците са декларирали същото и при предходни разпити. Двамата мъже са признали, че са давали пари за лъжесвидетелстване.

И тук идва парадоксът – прокуратурата повдига обвиняване на Г.В., който се явява очевидец, че е склоняван към лъжесвидетелстване, а на тези, който са дали парите, не се повдигнати обвинявания?!

Подстрекаването на някого към лъжесвидетелство се санкционира с отнемане от независимост до една година или с пробация, а при изискване, че подстрекаваните лица са две или повече – с до три години затвор, напомни източникът на Narod.bg.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР