Стотици излязоха на протест пред парламента в подкрепа на Никола

...
Стотици излязоха на протест пред парламента в подкрепа на Никола
Коментари Харесай

Нощта на протеста пред парламента -

Стотици излязоха на митинг пред Народното събрание в поддръжка на Никола Минчев, който преди часове беше отхвърлен от поста ръководител на Народно събрание - с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и “Възраждане ”.

“Не желаеме ГЕРБ, Движение за права и свободи и копейките, не желаеме мафия, корупция! Нека да не бягаме от България. Не на Путин! Искаме България да бъде самостоятелна европейска страна. ” - скандират протестиращите.

Част от демонстрантите носят табели с лозунги “Аз съм за Никола ”.



Към 19:15 ч. Никола Минчев излезе на стълбите пред Народно събрание и беше приветстван от стачкуващите. На стъпалата на Народното събрание излезе и държавното управление. Премиерът Кирил Петков се качи на фенера пред Народното събрание, с цел да поздрави митинга в поддръжка на отстранения от поста ръководител на Народно събрание.

" България има целия късмет да бъде една европейска, естествена, цивилизована страна. "  - съобщи пред демонстрантите министър-председателят. " Промяната пристигна, не могат да ни върнат назад. Сега ще има избор на съмнение, той да не ви разочарова, сподели министър председателят. Това е една от стъпките, които ще преминем " - добави още Петков. Речта му беше посрещната със викания " Заедно ", " Никола " и " Мафията вън ".

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова също взе думата пред протестиращите, само че за малко, тъй като беше освиркана.

Преди това депутатите от Демократична България се включиха в митинга и приказваха пред множеството.



Протестиращите няколко пъти приканиха ръководителя на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов да излезе, с цел да се срещнат с него. Йорданов излезе, само че беше бурно освиркан, от множеството полетя всичко, което можеше да лети и се наложи депутатът от Има Такъв Народ да се прибере назад в постройката на Народното събрание със съдействието на полицията, която се погрижи за сигурността му. Влизането му назад в постройката на Народното събрание не спря виковете по негов адрес. " Мафия! Тошко, к...во! " кънтяха още известно време дружно с размахването на междинен пръст във въздуха. Полицаите оформиха кордон от две редици пред входа на Народното събрание.



В един миг полицията се прегрупира и се реалокира при задния вход на Народното събрание, откъдето излизаха народни представители. Вниманието на протестиращите беше ориентирано към Костадин Костадинов. Към водача на " Възраждане " полетя бутилка, последваха я крясъци " К..во, Копейкин! ", " Тук не е Москва " и " Тука ще се спи. "



Цялата ПГ на Политическа партия, дружно с Никола Минчев, отиде при стачкуващите, а те дадоха на към този момент някогашния ръководител на Народното събрание българското знаме.

И след връщането на депутатите в постройката на Народното събрание, виковете по адрес на Тошко Йорданов продължиха и митингът очевидно се забавляваше със викания на задния вход: " Тошко, маймуната, скача от трибуната! "

Блокирани от стачкуващи пред служебния вход на Народното събрание се оказаха водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов и група депутати от партията му. Плътен полицейски кордон ограничи достъпа до тях. Стотици протестиращи освиркаха Костадинов и сътрудниците му със викания " Руски хомосексуалист! Курво - Копейкин! ".



Към 22.15 депутатите от " Възраждане " започнаха да излизат от постройката на Народното събрание, охранявани от полицейски кордон. Стигна се до стълкновения край служебния вход на Народното събрание и част от протестиращите съумяха да обхванат през кордона и да се втурнат към депутатите, наложи се да се намеси жандармерия. Протестиращите подгониха хората на Костадин Костадинов в посока на Софийския университет. Стана и сборичкване сред протестиращи и почитатели на " Възраждане ". Граждани скандираха " Путин Хуйло! ". Погрешка служители на реда налетяха на репортера от " Актуално " Михаил Митев, който снимаше протичащото се, само че различен сътрудник му се притече на помощ.

Част от множеството търпеливо остана край Народното събрание, евентуално в очакване оттова да се появят Тошко Йорданов или Костадин Костадинов.

 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР