Стотици хора в Танзания и Кения загинаха след проливен дъжд

...
Стотици хора в Танзания и Кения загинаха след проливен дъжд
Коментари Харесай

Наводнения в Танзания и Кения убиха стотици, тъй като проливните дъждове продължават в региона

Стотици хора в Танзания и Кения починаха след пороен дъжд по време на сезона на мусоните в района, споделиха публични лица.

Наводненията в Танзания, породени от пороен дъжд от седмици, убиха 155 души и засегнаха повече от 200 000 други, сподели министър председателят в четвъртък.

Това е повече от два пъти повече от регистрирания брой смъртни случаи преди две седмици, защото количеството на преваляванията се усилва, изключително в крайбрежния район и столицата Дар ес Салам. Наводнените учебни заведения са затворени, а службите за незабавна помощ са избавили хора, изоставени от наводненията. Пътища, мостове, железопътни линии и друга инфраструктура също са унищожени, споделиха публични лица.

Премиерът Касим Маджалива предизвести живеещите в ниски региони да се реалокират на по-високи места и прикани регионалните чиновници да подсигуряват, че провизиите, предопределени за тези, чиито домове са били отнесени, отиват при нуждаещите се от доставките. Той сподели, че повече от 51 000 семейства са били наранени о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР