Стотици хиляди тонове какао и кафе, съхранявани в складовете на

...
Стотици хиляди тонове какао и кафе, съхранявани в складовете на
Коментари Харесай

Тонове какао и кафе в ЕС може да бъдат унищожени заради закона за опазване на горите

„ Стотици хиляди тонове какао и кафе, съхранявани в складовете на Европейски Съюз, може да бъдат унищожени заради нежелана последица от закон на Европейски Съюз против обезлесяването, който влезе в действие през юни тази година “, оповестява вестникът.

Според изданието до декември 2024 година кафето и какаото, създадени и съхранявани в Европейския съюз, би трябвало да бъдат продадени в чужбина или унищожени, в случай че не дават отговор на стандартите.

Голяма част от какаото се отглежда в Кот д`Ивоар и Гана, където има проблеми с обезлесяването и потреблението на детски труд, отбелязва вестникът.

Европейският парламент утвърди закона напролет на 2023 година, съгласно който фирмите би трябвало да подсигуряват, че продуктите, продавани в Европа, не водят до деградация на горите и обезлесяване.

Освен това от компаниите ще се изисква да дават информация, че продуктите им са в сходство със законите за правата на индивида в страната на генезис. Отбелязва се, че законът се ползва за наедрял рогат добитък, какао, кафе, палмово масло, соя,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР