Стотици гости чревоугодници събра горнооряховското село Върбица за традиционния Празник

...
Стотици гости чревоугодници събра горнооряховското село Върбица за традиционния Празник
Коментари Харесай

Стотици похапват дрипава баница в село Върбица

Стотици посетители чревоугодници събра горнооряховското село Върбица за обичайния Празник на дрипавата баница. В конкуренцията участваха над 320 тави, солени и сладки печива.

Нелеката задача да оценят всички тези многочислени баници имаха Цветелина Томиъм, позната от кулинарния формат Master Chef, и горнооряховчанинът Ивайло Иванов – участник в Hell`s Kitchen. Те трябваше да дефинират най-достойните за над 30 награди.

" Как се избира сред 320 баници, които всички до една наподобяват неустоимо вкусни?! Не му изпитвам завист на журито, което трябваше да постави този непосилен труд през днешния ден на Празника на дрипавата баница във Върбица. За мен всеки един участник заслужава премия, тъй като всеки един прави празника да е толкоз цветен, радостен и апетитен ", написа във фейсбук кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев.

Секретарят на НЧ „ Градина – Върбица 1894 ” Анелия Димитрова напомни по какъв начин преди шест години никой не вярваше, че може да се направи подобен празник, който притегля хора от близо и надалеч. Но с годините той закупи национална популярност и даже сграбчи приз в онлайн гласоподаване за обичан кулинарен фест.

Добрев се спря на всяка маса, с цел да поздрави участниците и да ги предложения още веднъж да бъдат част от празниците, които вършат в Горнооряховска община.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР