Стотици, ако не и милиони профили разпространявали детско порнографско съдържание,

...
Стотици, ако не и милиони профили разпространявали детско порнографско съдържание,
Коментари Харесай

Инстаграм бил дом на масова педофилска мрежа, сочи разследване

Стотици, в случай че не и милиони профили разпространявали детско порнографско наличие, „ криели се ” зад характерни емотиконки, а логаритмите промотирали дейностите им

Задълбочено следствие, извършено от и Станфордската интернет обсерватория, разкри, че притежаваната от Meta и Марк Зукърбърг платформа Instagram е била дом на всеобща и проведена мрежа от педофили. Интересното в тази ситуация е, че логаритмите на самото приложение са промотирали такова наличие на извратеняците, до момента в който самите те са употребявали кодирани емотиконки – като карта и парче пица, с цел да си споделят разнообразни материали и да споделят един с различен.

„ Инстаграм ” свързва педофили и ги насочва към продавано наличие посредством системата за рекомендации, която е добре настроена да харесва тези, които споделят общи нишови ползи. Педофилскте профили са подлагали съществени старания да покриват дейностите си. Определени емотиконки са употребявани за код. Картата да вземем за пример (map) се е употребила за редуциране на Minor-attracted person или „ човек, притеглен от малколетни ”, а картинката на пица с кашкавал (cheese pizza) значи „ Child Pornography ” или „ Детска порнография ”. Друг код е, когато някой написа, че е „ Любител на дребните неща в живота ”, оповестява Wall Street Journal в своето следствие.

Според откривателите, Инстаграм е разрешавал на педофилите да търсят наличие, употребявайки избрани, сякаш неразрешени хаштагове, като #pedowhore и #preteensex, които пък са били употребявани, с цел да свързват сметки и да популяризират материали със полово наличие с деца за продажба. Продавачите пък прикривали детското порно, употребявайки други скрити послания. Например, че е от „ Глава 14 ” или „ Възраст 31 ”, съпроводено с противоположна стрелка.
От „ Мета ” настояват, че са свалили 27 педофилски мрежи в последните 2 години и има проекти за още сходни дейности. „ Това, че екип от трима учени с стеснен достъп до платформата съумява да разкрие толкоз голяма педофилска мрежа, би трябвало да е задоволително, с цел да светне алената лампичка в „ Мета ”, споделя Алекс Стамос – шефът на Станфордската интернет обсерватория и някогашния шеф на отдела по сигурност към „ Мета ” до 2018 година
Как е извършено следствието? Екипът е основал тестови профили в Инстаграм и е съумял да проникне в педофилската мрежа. Веднага системата „ предложено за вас ” е предложила несъмнено наличие, както и линкове към профили, предлагащи такова.

„ Създателите и продавачите на половото наличие с малолетни са единствено малко ъгълче от една по-голяма екосистема, отдадена на сексуализирането на деца. Други сметки в педофилската общественост в Инстаграм основават и популяризират про-педофилски миймове* и разискват дали имат достъп до деца. Настоящи и някогашни чиновници на „ Мета ”, работили в начинания на компанията за сигурност на децата на платформата, пресмятат, че броят на профилите, които съществуват единствено с цел да търсят такова наличие е минимум стотици хиляди, в случай че не и милиони ”, пишат още от WSJ.

От „ Мета ” са удостоверили за протичащото се пред публицистите. Те били „ наводнени ” от отчети за детска полова употреба, само че не съумяват да вземат ефикасни ограничения, поради софтуерен бъг, който не разрешавал по-голямата част от отчетите да бъдат процесирани.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР