Стопкадри Нова ТвЛисици слизат в монтанското село и отмъкват кокошки

...
Стопкадри Нова ТвЛисици слизат в монтанското село и отмъкват кокошки
Коментари Харесай

Лисици слизат в монтанско село посред бял ден и отмъкват кокошки

Стопкадри Нова Тв

Лисици слизат в монтанското село и отмъкват кокошки и други животни.

В Белотинци живеят към 250 души и те се майтапят, че лисиците са повече от тях.

През деня, на обед, от 2 до 2,30, идва и отвлича кокошките. Комшийката ми вика: Излизай бързо, че лисицата мина от остарялата къща през пътя. Един път съумях да спася една кокошка, но другите не. Пет кокошки ми взе, сподели за Нова Тв дамата от селата.



При мен идва непрекъснато, и денем, и през нощта. През деня гледаш по какъв начин идва лисицата и взима кокошката, и тъй като е огромна кокошката и не може да я трансферира през оградата, и си избяга. Ходи си по двора, крещя й: " Къш къш. Тя ме гледа и кучето също, защото към този момент и кучетата я познават. Лисиците са съдружни с кучетата, прибавя друга жителка на селото.



Аз съм съсед и виждам какво става, виждам на камерата лисицата на половин метър си играе с ловджийското ми куче. Свикнала е с него и си играят, разкри пък мъж.

Хората в Белотинци към този момент са създали подписка до кмета Григор Григоров, с цел да могат да потърсят помощ.



Рядко ще има ден, в който да не се оплаче човек, че няма изядена кокошка, пиле или зайче. Много постоянно при мен имам недоволства и се наложи да създадем подписка. Имаме събрани към 120-130 индивида, които са се подписали в тази подписка, с цел да се подхващат някакви ограничения, разяснява Григоров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР