Стопкадър Нова нюзДоцент обясни защо търговците вдигат цените на храните

...
Стопкадър Нова нюзДоцент обясни защо търговците вдигат цените на храните
Коментари Харесай

Доцент обясни защо търговците вдигат цените на храните за празниците

Стопкадър Нова нюз

Доцент изясни за какво търговците подвигат цените на храните за празниците.

Според Щерьо Ножаров, икономист от БСК, това се дължи на няколко фактора, като първия от тях е, че икономическият напредък остава на много ниско равнище, в това число и за тази година, защото няма да надвиши два %.

Фирмите имат все по-високи разноски, което може би ще разясняваме поради административното определение на заплатите и приходите. Все още компаниите не са преодолели напълно и първични материали и енергийния потрес, макар че има известно нормализиране там. Тоест, тези по-високи разноски ги карат това да се отразява доколкото може в цените, само че има и други проблеми, сподели той в „ Твоят ден “.

Например държавна политика в избрани области, в случай че в региона на земеделието, т.е. за питателните артикули и артикули, държавното политика не подтиква националното земеделие в задоволителна степен, ние се влияем при вноса действително от заложени цени на интернационалните пазари, които също са сезонни, добав Ножаров.

В зимния сезон тези цени имат известно нарастване и по този начин нататък от чисто стопански логичност, и на последно място, несъмнено, декември месец постоянно има някакво нарастване на приходите без нарастване на предлагането, което чисто стопански тази разтегливост води до нарастване просто на цените, разяснява доцент Ножаров по Нова нюз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР