Стопанин на стадо с овце в русенското село Караманово е

...
Стопанин на стадо с овце в русенското село Караманово е
Коментари Харесай

Разкриха мистерията със захвърлените в Русе трупове на домашни животни

Стопанин на стадо с овце в русенското село Караманово е изхвърлил 10 натрупа на животни в дере без да уведоми ветеринарните лекари за гибелта им. Това сподели началникът отдел „ Хуманно отношение към животните “ към Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) доктор Александра Митева, представена от " Фокус ". 

Тя посочи, че казусът е от 9 юли в русенското село Караманово, като се касае за безсъвестен притежател на животни, който не е уведомил ветеринарните управляващи за гибелта им. „ Поради развила се стихия стадо от 124 овце се е скрило в поле с неожънато жито, след това – след прекъсване на дъжда, животните са се наяли съществено и на идващия ден стартират да умират. 10 от труповете са хвърлени в дере, където минава канал с вода. По сигнал на друго лице труповете на животните биват потърсени и открити от БАБХ и Регионална инспекция за опазване на околната среда “, изясни доктор Митева.

Тя посочи, че незабавно е разпоредено на притежателя те да бъдат махнати от там и да бъдат хвърлени по реда си в несъмнено за задачата място. „ От здравна позиция му е формиран акт за определяне на нарушаване и необявяване на това, че животни са умряли и не са заровени там, където би трябвало “, разяснява доктор Митева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР