Прекъсвания на електрозахранването в Сиера Леоне, тъй като турският оператор прекъсва доставките заради неплатен дълг

...
Столицата на Сиера Леоне Фрийтаун има е засегнат от прекъсвания
Коментари Харесай

Столицата на Сиера Леоне Фрийтаун има е засегнат от прекъсвания на електрозахранването, каза нейният енергиен министър в петък, след като турската Karpowership спря електроснабдяването поради неплатен дълг от около 40 милиона долара.

Министър Kanja Sesay каза на Reu информационна агенция ters, че неизплатената сума „е натрупана с времето, защото правителството субсидира повече от половината от разходите, които корабът таксува за киловатчас”.

Той каза, че правителството трябва да похарчи повече за субсидията dy, защото таксува потребителите в слабата местна валута на Леоне , един от най-зле представящите се спрямо долара, в който плаща на доставчика на енергия.

Създадена е правителствена комисия за преглед на потребителската електроенергия тарифи, които могат да се удвоят.

Karpowership, един от световните най-големите оператори на плаващи електроцентрали и част от Karadeniz Energy Group, подписан сделки през 2018 г. и 2020 г. за доставка на електричество на държавната енергийна компания на Сиера Леоне.

Компанията е сключила подобни сделки с няколко Африканските страни се борят с електроснабдяването.

Karpowership все още не е коментирал развитието .

Компанията казва на уебсайта си, че е внедрила около 65 мегавата капацитет за производство на електроенергия в Сиера Леоне от 2020 г. и доставя 80 процента от общите си нужди от електроенергия.

Sesay каза изключването от Karpower корабът е намалил електроснабдяването на столицата с 13 процента. Електричеството вече е ограничено в столицата, като домовете и фирмите остават без електричество с часове на ден.

Karpower е един от трите източника на ел. ност на града – другите две включват хидроязовира на страната и енергия от междусистемна връзка с Кот д'Ивоар, която също така захранва Гвинея и Либерия.

Sesay каза, че доставката на Karpower е най-вече необходимо през сухия сезон, когато нивата на водата в язовира са ниски. Зависимостта от фирмата е намалена през дъждовния сезон. В момента страната е в пика на дъждовния си сезон от май до ноември.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР