Столичният общински съвет /СОС/ отпуска еднократна безвъзмездна парична помощ на

...
Столичният общински съвет /СОС/ отпуска еднократна безвъзмездна парична помощ на
Коментари Харесай

Отпускат 40 хил. лв. еднократна помощ за пострадалите при пожара в Бухово

Столичният общински съвет /СОС/ отпуска еднократна безплатна парична помощ на потърпевшите от пожара на 4 септември, в град Бухово, регион "Кремиковци ". Общинските съветници поддържаха единомислещо отчета на кмета Йорданка Фандъкова на последното съвещание на този общински съвет.

Благодаря на всички, че поддържаха моя отчет, с който предлагам да подпомогнем на хората от изгорелия блок в Бухово със сума от 1000 лева на домакинство за компенсиране на изгорялата им мебелировка, сподели кметът. Общо цялата сума е в размер на 40 хиляди лева и се отпуска от бюджета на Столичната община. По думите на Фандъкова нещастието е огромна, защото става въпрос за блок с над 40 семейства, чиято мебелировка е изцяло изгоряла. Първата ни задача, дружно с доста частни донори, беше да помогнем на децата да тръгнат на учебно заведение, напомни кметът.

Тя заяви, че идната цел е общината да помогне за възобновяване на покрива и жилищата, което ще изисква доста повече средства. Фандъкова е упълномощила да бъде направено проучване и план за възобновяване на покрива. Очаквам до 5-6 дни това да бъде реалност и да подадем документи в Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет за финансиране за възобновяване на покрива и структурата, уточни столичният кмет. Тя сподели, че по принцип притежателите са длъжни да възстановят вредите за своя сметка, само че в тази ситуация става въпрос за фамилии, които не са в доста положително финансово положение. Много от тях нямат друго жилище и са приютени при близки или в общински центрове.
Днес СОС одобри Ирина Савина, зам.-кмет по строителство и вложения, да замества кмета Фандъкова по време на отпуската й за предизборната акция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР