Столичният общинар от Спаси София“ Борис Бонев се захвана с

...
Столичният общинар от Спаси София“ Борис Бонев се захвана с
Коментари Харесай

Предозиране: Бонев ту предлага зебри на Ларгото, ту критикува трафика там

Столичният общинар от „ Спаси София “ Борис Бонев се захвана с облекчение на придвижването в центъра на столицата. Активният консултант обаче още веднъж хвърли в размисъл огромна част от жителите на града с идейния си план за слагане на „ зебри “ в региона на Ларгото за понижаване на трафика.  

„ Може ли да има зебри? “ пита Бонев и добавя визията - пешеходците да пресичат улицата от горната страна, вместо да катерят стълби и да влизат в подлези. Светофарни цикли и ускорени трамваи.

„ Подлезите са идея от втората половина на предишния век, която основава бариери и изолира хората с понижена пъргавина “, изясняват от „ Спаси София “. Според тях по този начин щяло да има безвредно секване, понижен трафик и достъп до статуята на София.

Трудно за поверие няколко часа по-късно във Фейсбука на организацията се появиха фотоси и рецензия от вечерния пик - тапи, колони, клаксони. Ту Бонев предлага повече пешеходни пътеки и светофари, ту се оплаква от трафика. Може би би трябвало да се замисли над края на обявата, която гласи - „ Трябва рационален баланс и премислени решения “.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР