Столичната община е сключила договор с обединение, отвеждащо към фирма

...
Столичната община е сключила договор с обединение, отвеждащо към фирма
Коментари Харесай

За още две години: познатите изпълнители ще поддържат умните светофари в София

Столичната община е сключила контракт с обединяване, отвеждащо към компания със съмнителни връзки през годините Този път срокът е двойно по-кратък и още веднъж има подозрения какво ще се усъвършенства за трафика в града Вероятно е да се подпишат анекси по остарялата процедура и да се прибавят още действия и средства за изпълнителите, като да вземем за пример още видеокамери Столичната община е сключила контракт с обединяване, отвеждащо към компания със съмнителни връзки през годините Този път срокът е двойно по-кратък и още веднъж има подозрения какво ще се усъвършенства за трафика в града Вероятно е да се подпишат анекси по остарялата процедура и да се прибавят още действия и средства за изпълнителите, като да вземем за пример още видеокамери
Поддръжката на светофарните уредби не е измежду дейностите, които изключително се виждат. Но през годините столицата вложи безусловно доста в тях: размени ги с " умни ", след това стартира да харчи обилни суми за поддръжка, по-късно стартира и да надгражда. За задачата от 2012 година насам се сключваха четиригодишни рамкови контракти. лева без Данък добавена стойност в период в този момент за две години.

Договор е подписан през април с обединяването " Сити трафик съпорт ", в което взе участие A1 и " Ес Ди нет комюникейшънс " - компания, зад която седят същите лица, отвеждащи към финалистите и в предходните поръчки на общината.
Реклама Дълбоки връзки
По-любопитното е, че всички досегашни реализатори - " скрити " в преименувани сдружения, се раждат около основаването на две кипърски офшорки през 2013 година, свързани с тогавашен кадър на Столичната община (как се е случило това четете ). за електрически табла по спирките, SMS паркиране, контрол на строителни действия, антипаркинг колчета, пътна маркировка, поддръжка на " умни светофари ", на системи за трафик и така нататък

Сега за следващ път те ще се грижат за " умните светофари " в града, чиято функционалност е да усъвършенстват трафика. Това не е изключително изненадващо: общината търсеше компании с опит, и по-специално беше заложила като подобен " обезпечаването на техническата редовност и сигурност на най-малко 230 бр. светофарни уредби ", което понижи кръга от вероятни претенденти. Така контракт е подписан с обединяване сред " Ес Ди ннет комюникейшънс " и мобилния оператор А1, чиято роля евентуално ще бъде да дава отговор за оптичната съгласуваност.
Мострата за контролер на обединяване " Сити трафик " Фотограф: Надежда Чипева
Съдружници в " Ес Ди нет " са Елвира Матова и сдружението " Иновативни трафик системи ". Те наподобяват свързани. Делът на Матова във компанията е трансфериран от Светослав Стефанов Димитров (който преди време е работил в Столичната община) през 2020 година Тя взе участие и във компанията " Смарт сървис солюшънс " с автентичен притежател " Сиском кепитъл ". Делът ѝ там е от " Сиском кепитъл ", която от своя страна има " Системни връзки " (бъдещата " Сиском инженеринг " ), също деен снабдител на общината..

Другият съучастник в " Ес Ди нет " е сдружението " Иновативни трафик системи ", притежавано от Камен Несторов. Той има присъединяване във компанията, спечелила първия търг на София за създаване на умните светофари. Тогава негов сътрудник е Павел Гечев посредством " Транс софт интернешънъл ". През ноември същата " Транс софт интернешънъл " става съучастник в " Морнингсайд хил - фонд за рисков капитал " дружно с Фонда на фондовете (ФФ).
Реклама За какво отиват парите?
. Затова и със странното название " Осигуряване на техническата редовност и функционалност, експлоатационна валидност и сигурност " повдига въпроса защо тъкмо отиват средствата и дали ще е друго този път. Той се изостря от чувството, че градът е задръстен с коли, пешеходците - изнервени, а бутоните за зелена светлина от време на време са счупени, само че даже да не са - възприятието постоянно е, че те просто не правят работа.

Както демонстрира практиката до момента, огромна част от средствата най-вероятно ще продължат да отиват за поддръжка и " рационализация ". " осъществяването на регулярни обследвания на всички детайли от инфраструктурата, в това число електрозахранване, кабелни мрежи и трасета, градивни детайли и други, както и навреме премахване на всички неизправности и/или други положения на нетрудоспособност, намаляващи или застрашаващи сигурността на придвижването и жителите ". Друга оригиналност е условието фирмата-изпълнител да мери заземяването на стълбовете.

Включени са и още най-различни действия (почистване на светофарите, предложение промени в работата им, обезпечаване на по-добра пропускливост), както и още веднъж обезпечаване на редовност на Центъра за ръководство на трафика и др.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР