Столична община възобнови дейностите по премахването на незаконните постройки на

...
Столична община възобнови дейностите по премахването на незаконните постройки на
Коментари Харесай

Премахват ловния хотел на Румен Гайтански-Вълка след опит за саботаж

Столична община възобнови дейностите по премахването на противозаконните постройки на Румен Гайтански-Вълка край язовир " Искър ". Това е първият опит за унищожаване на противозаконния градеж, само че незнайни лица пречат това да се случи.

В понеделник на мястото на ловното стопанство отиде техника на общинската компания " Софекострой ". Вратата обаче се оказа заключена с катанец, а пътят беше препречен с пикап.

Държавното ловно стопанство " Искър " също се опита да саботира премахването на градежа, като не допускаше общинската техника, която би трябвало да срине постройките. Институциите се оправдаваха с съществуването на бременни кошути, които имали потребност от успокоение.

Общината обаче въпреки всичко доближи до ловния хотел на компанията на Гайтански и продължи с дейностите по разрушаването. Веригата, с която беше заключена вратата на стопанството, беше срязана с флекс от шефа на общинския надзор Цветан Тодоров. А техника на Центъра за градска подвижност реалокира колата, която беше препречила пътя. След това техниката влезе в стопанството.

Премахването на постройките се случва в осъществяване на решение на Върховния административен съд (ВАС), който ги разгласи за противозаконни и разпореди, че би трябвало да се разрушат.



Целият парцел закупи определението " сарай " около това, че Гайтански беше сътрудник с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган - имат обща компания - " Уотър - Витал " - за минерална вода и ръководство на ВЕЦ-ове. През 2022 година тя бе заличена от Търговския указател. На Доган са приписани най-малко два " сарая ", които населява - един в столичния кв. " Бояна ", и един на морето - в Росенец, който е лятната му резиденция.

Гайтански, именуван още Вълка, има бизнес, обвързван със сметопочестване. Преди години компаниите му бяха монополисти в събирането на боклука в столицата, а пез 2020 година Столичната община подписа нови 5-годишни контракти за разчистване със свързани с него сдружения.

Очаквайте детайлности!
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР