Стихчетата за професиите на мама и тате се рецитират в

...
Стихчетата за професиите на мама и тате се рецитират в
Коментари Харесай

Програмист е моя татко, какъв да стана аз?

Стихчетата за специалностите на мама и тате се рецитират в детската градина. Хлапетата от дребни умуват какви ще станат, само че когато дойдат матурите, изборът постоянно към момента не е изработен и не е лек. Още повече че цифровият свят бързо прекроява концепциите за кариера - едни специалности изчезват, други се трансформират, трети се раждат във виртуалното пространство.
Как младежът да направи своя независим и съзнателен избор на обучение и специалност? Съветниците му са доста - родители, учители, другари, връстници, консултанти, медии. Мобилният телефон в последно време служи и като компас за кариерно насочване.
Многобройни приложения пробват да насочат младежите към бъдещото им предопределение. Задават въпроси, свързват с консултанти, оферират избор под формата на игри.

1. CareerGuide
Реклама
Приложение, създадено като едно цифрово гише за обучение и кариерно консултиране. Предлага разнообразни психометрични проби за оценка на ползи и качества, изследвания, база от 115 000 отговора на въпроси от известни кариерни консултанти, видеосесии за съвещания за разнообразни класове и възрасти. Интелигентното приложение оказва помощ на учениците за взимане на решение и обмисляне на кариерата, като дава отговор на въпроси като къде да изучавам, какво е най-хубаво за мен, кой са най-хубавите институции, даже и каква е началната заплата на работещите експерти в дадена сфера.

2. Aptitude test & career test

Дигиталното приложение предлага разнородни принадлежности за избор на кариера. На базата на проби се прави профил на ползите и качествата и се дават рекомендации за най-близките до него професионални области. Анализират се мощни и слаби страни, какви задания се извършват с повече лекост и наслаждение въз основата на пет съществени личностни черти. Дава извършения за усещане, пресмятане, размишление, пространство и памет. Също и препоръки и техники за създаване на положителни здравословни привички за образование.

3. Seekex: Career Counselling App
Реклама
Seekex е гратис приложение, където потребителите имат опция да зададат своите въпроси за избор на кариера и развиване - подготовка за изпити, изявленията, консултиране с над 1000 специалисти и ментори. Серия психометрични проби обрисуват личностните качества, ползи и благоприятни условия за избор на кариера. Профилирани секции за изпити в браншове като биология, медицина, физика, изкуства, търговия и други Дава информация за образование в чужбина - разноски, стипендии, стратегии, визи, изпити. Има опция и за терапия като ръководство на стрес при изпит и тест за тийнейджърска меланхолия.

4. ICS Career GPS

ICS CAREER GPS дава опция за осведомен избор на кариера, като подчертава върху ползи, качества, гении и желания. Организацията ICS има световно наличие и е един от пионерите в кариерното консултиране с дълготраен опит. Мобилното й приложение се стреми да даде изясненост при избора на кариера, като дава отговор на въпроси като какво ще бъде най-добре за потребителя, подобаващи колежи, курсове и изпити. Прави изследване посредством персонализиран тест за ползи и качества. Подпомага връзката с ментори и експерти в кариерното насочване, както и в разнообразни професионални области.

5. Alison
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Енергетика 2 Енергетика 3 Свят 1 Войната в Украйна 2 Политика 3 Енергетика 1 Енергетика 2 Енергетика 3 Свят Реклама Приложението залага на основан от специалисти психолози теоретичен тест, който дава отговор за личностните желания и ползи за мечтаната кариера. Оценката демонстрира кои са мощните и слабите страни, когнитивни умения, държание в разнообразни обстановки, оферират се препоръки за избор на подобаваща кариера, дават се персонализирани рекомендации за рационализиране на умения. Друго приложение на същата компания предлага повече от 3000 безвъзмездни онлайн курсове в най-различни сфери - от ИТ до изкуство. 6. GoTalent
Приложението оказва помощ за откриването на основни личностни качества, като прави оценка мощните и слабите страни. Създаден от психолози, GoTalent оказва помощ да се види индивидът зад автобиографията и е потребно за търсачите на гении. Психометричният тест преценя в няколко посоки, като да вземем за пример упоритост, неизменност, честност, персонална успеваемост, резистентност на стрес, творчество, работа в екип, аналитичност, лидерски умения и други

7. Youth Buzz
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама
Приложение, адресирано към обърканите от многото благоприятни условия за обучение младежи. Използва вградени принадлежности за интерактивна психоанализа и посредством серия от проби се прави оценка, която разпознава същинските професионални ползи. Детайлен доклад демонстрира персонално мощни и слаби страни, благоприятни условия и закани, с цел да се възнамерява професионалният път. Приложението предлага свързване с кариерни консултанти, с цел да се получи по-персонализирана оценка и да се разпознават областите, в които потребителят може да усъвършенства уменията си.

8. CareerXplora

Приложението се стреми да помогне на младежите да открият кои са и коя е най-подходящата работа за тях. Дава опция за чат и диалози с специалисти в действително време по отношение на избор на предмети, кариерно насочване, висше обучение, курсове и квалификации. Има повече от 55 въпросника, които целят да се дефинира най-подходящото обучение и специалност, да се очертаят областите за най-хубаво личностно развиване. Съветва за изпити, проби и благоприятни условия за финансиране на образованието.

9. Praditus

Praditus дава опция да научите повече за себе си по наличен и другарски метод, с цел да не се чувствате комплициран в необятните благоприятни условия за избор на професионален път. Предлага научно валидирани проби, създадени от специалисти по мениджмънт и психометрия. Приложението разкрива личностни черти, мотивации, ползи в работата, прочувствена просветеност, лидерски умения, способи за справяне с страстите и напрежението.

10. Psychological Assessment Test

Тестове, създадени от психолози и кариерни консултанти, които оказват помощ за откриване на вътрешния свят и постигане на по-голяма самонадеяност.

Кариерните проби са предопределени за тези, които не са сигурни с какво желаят да се занимават, комплицирани са към каква специалност да се насочат и по какъв начин да открият същинското си предопределение. Различни проби оказват помощ да разберете какво в действителност обичате да вършиме, да намерите задачата си и може би даже да откриете нови гении. Тези проби освен ви дават метод да разберете кой сте, само че и ви оказват помощ да упражнявате мозъка си.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Ефтика Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР