Стерлитамак, град в Република Башкирия с население от близо 300

...
Стерлитамак, град в Република Башкирия с население от близо 300
Коментари Харесай

Мобилизираха единствения детски неврохирург в 300-хиляден руски град

Стерлитамак, град в Република Башкирия с население от близо 300 000 души, загуби единственият си детски неврохирург. Ахмет Якупович Абубакиров от Градска болница № 2 е бил мобилизиран.

Това излиза наяве от обява в " Телеграм " на групата за отбрана на гражданските права " Акбузат " под надпис " Лекарите би трябвало да лекуват ".

С напускането на Абубакиров " ще бъде застрашено даването на квалифицирана незабавна и планова здравна помощ на деца в региона на неврохирургията ", оповестява организацията.

" На 25 октомври чиновници на военния комисариат на град Стерлитамак и региона на Стерлитамак връчиха на Ахмет Якупович призовка на работното място и отделиха единствено 2 часа за образование. След това, дружно с други мобилизирани, той е изпратен с рейс до мястото на военното образование.

Неврохирург, който прави най-сложните интервенции, в този момент се учи да хвърля гранати и да стреля с картечница. Според уеб страницата " Запазете час при доктор ", сега в Стерлитамак разполага единствено с един неврохирург за възрастни пациенти, само че няма детски неврохирург. "

" Акбузат " акцентира, че " оставянето на град с население от 275 хиляди души, без да се броят останалите обитаеми места от медицинския окръг, без детски неврохирург е неприемливо ".

" Молим ви да разпространите този пост колкото е допустимо повече, с цел да отменим решението за готовност и да върнем Ахмет Якупович в Стерлитамак, с цел да извършва директните си отговорности - да лекува деца ", приключват деятелите.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР