Стефанос Циципас продължава да се утвърждава, като доминантна фигура не

...
Стефанос Циципас продължава да се утвърждава, като доминантна фигура не
Коментари Харесай

След луд мач в Барселона: Циципас отрази 2 мачбола срещу шампиона от Буенос Айрес и оцеля!

Стефанос Циципас продължава да се утвърждава, като доминантна фигура не клея. Гъркът, който бе в сериозна дупка през миналите няколко месеца, в резултат на което напусна топ 10, сега наподобява несломим. Днес той бе съществено усложнен от едно от откритията на сезона, в лицето на Факундо Диас Акоста. Световният номер 7 трябваше да избави два мачбола, с цел да се поздрави с триумфа, но в последна сметка победи с 4:6, 6:3, 7:6(8) за място на полуфиналите, където ще срещне спечелилия всред Артур Фис и Душан Лайович.

Циципас стартира чудесно срещата, демонстрирайки високо равнище на игра във всеки един аспект. Аржентинецът обаче по безусловно нищо не отстъпваше на именития си конкурент и още в третия гейм съумя да осъществя пробив. Гъркът продължаваше да бъде конкурентен на съперника си и по този начин той изравни резултата. Следваха геймове на първокачествен тенис и от двете страни. Въпреки високото движение, което международният номер 7 наложи, новобранецът не сподели недостатъци в нито един момент, а в противен случай - във значим за сета миг още веднъж поведе с пробив, което му разреши да поведе с 6:4.

Умората от интензивния първия сет си пролича през по-голямата част на втория. С бързи разигравания, двамата демонстрираха непоклатимост в играта си. Въпреки това, още в шестия гейм Циципас сподели класа над по-ниско ранкирания конкурент и по този начин си обезпечи преднина, печелейки гейм от подаването на съперника си. Гъркът не сподели недостатъци в играта си в идващите минути и по този метод, с 6:3, изравни резултата в сетовете.

Надмощието на представителя на южната ни съседка продължи и при започване на третата част. Реализирайки ранен пробив, някогашният номер 3 се намираше пред привидно удобната позиция да приключи мача в своя изгода. Южноамериканецът обаче не беше на това мнение. След 3:1 равнището на игра на Циципас стартира да се намалява във всеки един аспект. Това разреши на Диас Акоста да покаже най-хубавото от себе си, печелейки идващите 3 гейма. Аржентинецът бе покрай това и да поведе с пробив и по този начин да сервира за мача, но тактиката и хладнокръвието на 7-мия в света още веднъж му помогнаха да преодолее този спешен миг. Въпреки неприятната обстановка, в която новобранецът се намираше, той сподели изненадващо успокоение, с оглед офанзивата, която Циципас постановяваше. Про 6:5 пред международния номер 53 даже се отвори опцията да затвори мача, единствено че той не се възползва от мачбола си и се стигна до тайбрек.

Дългият гейм стартира равностойно, като и двамата имаха имаха своите моменти, само че непоставеният тенисист влезе в отлична серия и разполагаше с два сервиса, водейки с 5:2, откакто международният номер седем позволи непростима неточност при воле. Нервите на Диаз Акоста обаче не устояха и последа двойна неточност от ракетата му, а скоро фаворитър разполагаше с мачбол. Аржентинецът обаче не се обезкуражи и на собствен ред доближи до втора точка за продобиване на мача, единствено че Циципас не трепна и изравни точките. Впоследствие първенецът от Буенос Айрес още веднъж трепна и направи двойна неточност, която даде мачбол на неговия противник и този път петият подложен постави точка на разногласието.

Tsitsi Survives!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР