Стефан Вилмонт, който уби кмета на полския крайбрежен град Гданск

...
Стефан Вилмонт, който уби кмета на полския крайбрежен град Гданск
Коментари Харесай

Съдът в Гданск потвърди доживотната присъда за убиеца на кмета на града

Стефан Вилмонт, който умъртви кмета на полския крайбрежен град Гданск Павел Адамович, беше наказан на пожизнен затвор с дефинитивна присъда, произнесена през вчерашния ден от съд в града, съобщи полската новинарска организация ПАП. 

Адамович беше намушкан с нож по време на благотворителен концерт в Гданск на 13 януари 2019 година и умря от раните си в болница на идващия ден. Убиецът му, 27-годишният Вилмонт, бе задържан на мястото на престъплението.

Нападението, снимано онлайн по малкия екран, ужаси Полша и провокира обвинявания от страна на опозиционни политици, че хипотетичните провокаторски изявления на някои от водачите на страната и проправителствените медии може да са повлияли на килъра.

Вилмонт бе наказан на пожизнен затвор след тригодишно следствие и едногодишен правосъден развой, който завърши в съда в Гданск през март 2023 година

Окръжният съд в Гданск отхвърли през днешния ден жалбата на отбраната на Вилмонт против тежестта на присъдата, като удостовери обвиняванията за пожизнен затвор.

Съгласно изискванията на присъдата Вилмонт ще може да бъде освободен предварително след 40 години зад решетките, предава Българска телеграфна агенция. 

Съдът промени претекстовете на предходното решение и по искане на фамилията на Адамович призна, че той не е инцидентна жертва.

Според съда Вилмонт би трябвало да изтърпи присъдата си при специфичен режим, като бъде подложен на терапия и рехабилитация. Освен това той ще бъде лишен от права в обществото за период от 10 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР