Стефан и Марин Димитрови са давали сведения на бившия вътрешен

...
Стефан и Марин Димитрови са давали сведения на бившия вътрешен
Коментари Харесай

Ала-бала: Марин и Стефан Димитрови издали 28 000 купени избиратели

Стефан и Марин Димитрови са давали сведения на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков за купувачи на гласове в Хасково. Те са му съобщили и за лист с 28 хиляди имена и сумите, които са им дадени за изборите през 2022 година Това стана известно по време на чуването на сегашния народен представител от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ в парламентарната анкетна комисия, която ревизира за корупция в митниците и „ възможната роля на Асен Василев “.

Той добави още, че Марин Димитров му е дал информация за „ смачкано от прокуратурата “ дело по отношение на някогашния аграрни министър Мирослав Найденов и някогашния министър председател Бойко Борисов, като сподели сигнала с автограф. Рашков означи още, че Димитрови са упрекнати за закононарушение, осъществявано от средата на 2023 година, а той е бил вътрешен министър до 31 юли 2022 година

В комисията бе изслушан и някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, който заяви, че „ един-два пъти “ е виждал Стефан Димитров на транспортния вход на Министерството на вътрешните работи. По думите му той е влизал през непряк вход и поради това не е записван в книгата да гости. След това водачът на Рашков го е придружавал от паркинга на министерството до кабинета на вътрешния министър.

От информация на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов от предходната седмица стана известно, че Бойко Рашков е имал 10 срещи с Марин и Стефан Димитрови в министерството. Справката беше направена на база на книгата за гости.

Бойко Рашков отхвърли да дава отговор на въпроси

От изявлението на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи стана известно още, че Марин и Стефан Димитрови неведнъж са посещавали Главна дирекция „ Национална полиция “. Петър Тодоров сподели, че ги е разпознавал и по безценен автомобил със затъмнени стъкла, който постоянно е бил паркиран както към Министерство на вътрешните работи, по този начин и към ГДНП и КАТ.

„ Чувал съм мнения от сътрудници. Те споделят: Ние ги гоним тези със затъмнените стъкла, а те стопират тук и идват при началника. Знам от коментар на сътрудници, че Стефан Димитров е бил на прием на КАТ от пролетта на 2022 година, нещо като Нотариуса в Боровец. “

Веднага след Тодоров комисията трябваше да изслушан Бойко Рашков. В ревюто си той съобщи, че в Народното събрание се нарушават закони. Той засяга цитираните от Станислав Балабанов данни, че със СРС са добити данни, че Асен Василев е обсъждал предопределение на нов шеф на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково. Рашков напомни, че съгласно Закона за специфичните разследващи средства данни, събрани със СРС, не могат да се изнасят обществено. Рашков удостовери още, че Стефан и Марин Димитрови са участвали на рождения му ден в постройката на Министерство на вътрешните работи.

Източник: narod.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР