Стефан Димитров и баща му Марин Димитров, които са обвинени

...
Стефан Димитров и баща му Марин Димитров, които са обвинени
Коментари Харесай

Скандалът трещи! Обвинените за контрабанда Димитрови, влизали и в МФ за срещи с Асен Василев

Стефан Димитров и татко му Марин Димитров, които са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, са влизали неведнъж и в Министерството на финансите. Скандалното разобличаване прави „ Гласове “.
Целта са били срещи с към този момент някогашния министър Асен Василев в постройката на министерството.
Твърденията са поместени и в отчет от Министерство на финансите за краткотрайната Комисия за следствие на корупционните практики в Агенция „ Митници “ и възможната роля на Асен Василев в тях.
Път на Димитрови в министерството е прокарвал член на политическия кабинет на Асен Василев. Източниците на „ Гласове “ настояват също, че Димитрови не са влизали в министерството при ръководството на други министри, а единствено по времето на Асен Василев.
В показанията си към този момент някогашният основен секретар на вътрешното министерство Живко Коцев оповестява, че точно Асен Василев е желал от вътрешния министър Калин Стоянов да смени полицейския началник в родния му град Хасково. Оттам са и семейство Димитрови. След като вътрешният министър му отказал, той почнал да бави финансирането за Министерство на вътрешните работи в частта за финансови разноски, твърди още Живко Коцев.
До момента обаче липсваше информация за другарство на самия Асен Василев с Димитрови.
Защитната теза, чиято цел в съда не е да буди доверие, само че най-малко да не може да се обори, до момента на всички места се върти към лайтмотива за инцидентни срещи. Новата информация опровергава изказванията за случайност в срещите. Нещо повече, демонстрира непосредственост сред всяко звено от държавното ръководство, излъчено от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ с татко и наследник Димитрови.
Макар и индиректно, информацията е мотив да се подозира синхрон сред дейностите на ръководещите с упрекнатото семейство. Един началник на Министерство на вътрешните работи да се прави на ударен, с цел да извлича информация, звучи задоволително неуместно. Срещите обаче са били също с вътрешния министър, с шефа на митниците, с някогашен началник на КАТ и, както към този момент стана ясно, с финансовия министър Асен Василев. Това развиване, в случай че не се окаже, че Димитрови са били консултанти по битка с корупцията и контрабандата, слага знак за цялостно тъждество и със абсурда към Васил Божков, който обясняваше, че е посещавал финансовия министър по това време Владислав Горанов отново в постройката на Министерство на финансите.
Станалото предлага и разумно пояснение за какво „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ толкоз настойчиво желаеха да овладеят службите и да сменят управлението на Националната работа за защита.
Скандалът избухна при започване на април, когато татко и наследник Димитрови бяха задържани по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за застъпничество на контрабандни канали. Освен тях за непрекъснато в ареста е и към този момент някогашният шеф на Агенция „ Митници “ Петя Банкова, която Асен Василев назначи на висшия държавен пост през февруари. Тя също се е срещала със семейство Димитрови, както и Бойко Рашков, който беше вътрешен министър в кабинета на Кирил Петков.
През предходната година Агенция „ Митници “ не съумя да събере близо милиард лв. от Данък добавена стойност върху облагане на вноса от страни отвън Европейския съюз. Щетата щеше да бъде по-голяма, в случай че „ Лукойл “ не бяха се възползвали за последно да внесат за преправка недопечен съветски нефт в бургаската рафинерия, върху което страната събра косвения налог в края на предходната година.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР