Стартираща компания за добив, подкрепяна от Бил Гейтс и Джеф

...
Стартираща компания за добив, подкрепяна от Бил Гейтс и Джеф
Коментари Харесай

Минна компания, подкрепяна от Бил Гейтс, открива огромно находище на мед в Замбия

Стартираща компания за рандеман, подкрепяна от Бил Гейтс и Джеф Безос, споделя, че е разкрила голямо находище на мед в Замбия, което предлага евентуален подтик на напъните на Запада да понижи зависимостта си от Китай за метали, които са жизненоважни за декарбонизирането на всичко - от коли до системи за транспорт на сила.

KoBold Metals съобщи в понеделник, че е разкрило най-голямото находище на мед в Замбия от един век, оценявайки, че обектът Mingomba в северна провинция Копърбелт ще се трансформира в една от трите най-големи в света мини за висококачествена мед.

Откритието идва, когато държавното управление на Съединени американски щати подхваща атака за сексапил и инфраструктура в Африка в опит да се конкурира с контрола на Китай върху минерали, които са сериозни за защитата, възобновимата сила и електрическите транспортни средства. Правителството на Съединени американски щати поддържа развиването на железопътната линия Lobito, линия за превозване на метали в района, свързваща Демократична република Конго и Замбия с пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР