Старозагорският владика Галактион си е у дома, чувства се сравнително

...
Старозагорският владика Галактион си е у дома, чувства се сравнително
Коментари Харесай

Дядо Галактион си взе логопед

Старозагорският епископ Галактион си е вкъщи, усеща се относително добре след прекарания инсулт на 8 юни и последователно се връща към естественото всекидневие, написа " Телеграф ". 66-годишният митрополит се прибрал във владишкия дом при започване на септември след двумесечен курс на лекуване - в началото в болница "Лозенец "- София, а по-късно и в Банкя. С него контактуват персоналният му доктор доктор Георги Лисичков и секретарят на митрополията отец Михаил Михайлов.

Два пъти седмично при дядо Галактион идват физиотерапевти и логопед, които му оказват помощ да се върне към естествения живот, сподели инж. Румен Райков, който бе ръкоположен от Галактион за архонт тази пролет.

Владиката имал известни проблеми с говора, леко завалвал, само че това не му пречело да държи крепко в ръце ежедневните каузи. Очаквало се Галактион да се появи на обществено място към Рождество Христово.

"Почти всеки ден дядо излиза на разходка в градината. Лично наглежда работата на строителите, дава директиви, подписва документи ", разяснява член на старозагорския епархийски съвет. Като неуместни дефинират осведомени със здравето на владиката слуховете, че той има намерение да се отдръпна в манастир. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР