Старозагорец остана потресен от действия на снегопочистващ автомобил в региона.Машината

...
Старозагорец остана потресен от действия на снегопочистващ автомобил в региона.Машината
Коментари Харесай

Шофьор: За какъв чемер пръскат със сол по сух асфалт и над 5 градуса?

Старозагорец остана покъртен от дейности на снегопочистващ автомобил в района.

Машината е разпръсквала сол върху изцяло суха пътна настилка при над 5 градуса. По думите му това са непотребни дейности и надлежно разноски, които ще би трябвало да се платят от данъкоплатците.

Става дума за сектор на пътя Стара Загора-Нова Загора. Въпреки че питането му е отправено към кмеството на регионалния град, в действителност би трябвало да бъде пренасочено към АПИ, защото те поддържат въпросната права.

" Днес (б.а. на 01.02.2023 год.) в 09:40 ч., пътувайки от Стара Загора за Нова Загора в сектора сред бившето АТЗ и разклона за с. Дълбоки срещнах автомобил на снегопочистването, който пръскаше сол. Както всички модерни коли и моята кола има сензор за външната температура. Веднага погледнах към таблото и там показваше +5 градуса по С. Въпроса ми е:- за какъв чемер беше разпръсквана тази сол в случай, че асфалта беше изсъхнал, температурата на въздуха - позитивна и тревата на банкета се зеленее, а не е затрупана със сняг. Нали за тази разпръсната на вятъра сол ще би трябвало да платим всички ние - данъкоплатците. След въпросния автомобил се беше образувала колона от 10-15 коли, очевидно страхувайки се да го изпреварят. Надявам се някой от тези водачи да удостовери думите ми. ", написа Желязко Гинев.

Други водачи пробваха да внесат изясненост по въпроса, акцентирайки, че въпреки всичко рано сутринта е имало заледение сектори. Все отново се регистрира, че дейностите закъснели.

" Сутринта в 06.00 имаше страхотна поледица в града и несъмнено имаше потребност, само че нямаше реакция, след това към този момент очевидно са се задействали, типично! ", разяснява Петър Пейков. " Точно си мислех дали да не допълня обявата, че в случай че рано сутринта някъде - да вземем за пример в региона на Змеево - е имало поледица, това не значи, че съвсем по пладне на сухия път би трябвало да се хвърля сол. ", прибавя Гинев.

Според други консуматори е мъчно да се угоди на днешните водачи.

" Вие нямате угодия бе.Ако не пръскат - за какво не го вършат, в случай че вършат нещо пък - за какво го вършат.?Вие мъже/жени имате ли и в случай че да, по какъв начин изобщо се харесахте!? " ", чуди се Р.С.

Снимката е илюстративна

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР