Старата и повредена от войната система за водоснабдяване в северозападната

...
Старата и повредена от войната система за водоснабдяване в северозападната
Коментари Харесай

Системата за водоснабдяване в Алепо е застрашена от срив след земетресението в Сирия

Старата и развалена от войната система за водоснабдяване в северозападната сирийска провинция Алепо е застрашена от срив след земетресението, което удари страната преди месец, предизвести през днешния ден Международният комитет на Червения кръст (МКЧК), представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 582
Около шест хиляди души изгубиха живота си в страната при земетресението на 6 февруари и вторичните земетресения. Повечето от тях са починали в зоната, следена от бунтовниците покрай турската граница.

Земетресението нанесе вреди на водоснабдителната инфраструктура там, понижи нейната успеваемост и увеличи риска от навлизане на нечиста вода, сподели основаният в Женева Международен комитет на Червения кръст в изпратено по електронната поща изказване, в което предизвестява за " вероятен срив ".

" Вероятността от опустошителни последствия за публичното здраве като индиректен резултат от земетресението е плашещо огромна ", съобщи районният шеф на МКЧК за Близкия и Средния изток Фабрицио Карбони.

Холерата вече се разпространи в елементи от Сирия след земетресението, регистрирани са два смъртни случая.

Много резервоари за събиране на вода, конфигурирани на покриви, са били отнесени по време на земетресението и това оказва спомагателен напън върху водоснабдителната система, чието положение към този момент e влошено след 12 години на спор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР