Стара Загора. Старозагорски ученици победиха в състезание за млад монтьор

...
Стара Загора. Старозагорски ученици победиха в състезание за млад монтьор
Коментари Харесай

Стара Загора: Старозагорски ученици победиха в състезание за млад монтьор и водач

Стара Загора. Старозагорски възпитаници победиха в съревнование за млад механик и лидер. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Отборът на Професионална гимназия по механотехника и превоз „ Н. Й. Вапцаров “ завоюва първо място на Регионалния кръг от Националното съревнование " Най-добър млад автомонтьор и лидер на МПС ", на което учебното заведение бе хазаин. Състезанието се е провело на три стадия: решение на научен тест по Безопасност на придвижването по пътищата и Двигатели с вътрешно горене; отработване на на практика задачи за автомонтьор и майсторско ръководство на МПС. В конкуренцията са взели участие 8 тима на професионални гимназии от градовете Бургас, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Габрово, Казанлък и с. Градница. На надпреварата е участвал представител на Интер Карс България ЕООД, съорганизатор на надпреварата. Гости на конкуренцията са били Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора и участниците в Шестата национална среща на общинските специалисти по обучение, която се организира в Стара Загора. Отборът на ПГМТТ „ Н. Й. Вапцаров “ се е показал чудесно и се е класирал за Националния кръг на надпреварата, което ще се организира на 11 -13 април в София.
„ Богатата материална база на гимназията даде опция да се обособят четири работни места, в които бяха включени модерни стендове и уреди за установяване на техническото положение на автомобила. Състезателите бяха сложени при идентични условия на работа и оценени от двама оценители за всяко работно място “, разяснява шефът Стоян Колев.
Отборът на ПГМТТ „ Н. Й. Вапцаров “, Стара Загора, с началник инж. Коста Борисов Стамов е спечелил първото място в комплексното класиране " Най-добър млад автомонтьор и лидер на МПС ".
„ Постигнатите високи резултати от състезателите са индикатор за мощната им мотивация за победа. Придобитите познания, умения и пълномощия от образованието в ПГМТТ „ Н. Й. Вапцаров “, Стара Загора, положителната материална база, модерната техника, основаните условия за образование в действителна работна среда, ги изведоха на първите места “, разяснява шефът Стоян Колев.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР