Станаха ясни 7-те отбора, които ще се състезават в националния етап

...
Станаха ясни 7-те отбора, които ще се
състезават в националния етап
Коментари Харесай

Ето кои отбори ще се състезават в националния шампионат за най-добър млад механик

Станаха ясни 7-те тима, които ще се състезават в националния стадий от състезанието за най-хубав млад монтьор. Те бяха определени в оспорвана борба сред 48 отбора от професионалните технически гимназии от цялата страна. Шест от финалистите са спечелилите в регионалните шампионати, а седмият е отборът на учебното заведение хазаин, което ще приеме националния край за „ Най-добър млад автомонтьор и лидер на моторно превозно средство “ 2019. Състезанието е част от интернационалния конкурс „ Young Car Mechanic “ и се провежда от Министерството на образованието и науката и „ Интер Карс България “.

Регионалните надпревари се организираха в Ловеч, Стара Загора, София, Силистра и Златица. Седмица по-рано приключи надпреварата в Пловдив.

Всеки тим включваше по 4 състезатели. Трима от тях се състезаваха в категорията „ Най-добър млад автомонтьор ", а четвъртият - в „ Най-добър лидер на МПС ".

Състезанията започнаха с решение на теоретичен тест за автомонтьори, подготвен в три разновидността ден по-рано от Министерството на образованието и науката и онлайн тест за лидер на МПС, генериран от Изпълнителна агенция „ Автомобилна администрация “.
В конкуренцията за най-хубав автомонтьор отборите извършиха по 4 различни практически задания, а състезателят с най-голям брой точки от всеки отбор изпълни по едно допълнително практическо задание.

Най-атрактивна и чакана бе надпреварата за майсторско ръководство на автомобил, която събра към трасетата в дворовете на училищата-домакини десетки възпитаници и учители от участващите професионални гимназии. Те следиха последователно състезателните демонстрации на успоредно и перпендикулярно паркиране, движение напред и обратно в тунел, и зигзагообразно заобикаляне на конуси за най-кратко време.

Комплексен победител в регионално състезание в столицата стана тимът на Професионална гимназия по превоз и енергетика „ Хенри Форд “ - гр. София.

Състезанието в гр. Златица изстреля към националния стадий от надпреварата отборът на Аграрно-техническата професионална гимназия - гр. Златица, а в Силистра - Професионалната гимназия по механотехника „ Владимир Комаров ” - гр. Силистра.

Със сигурност присъединяване си в състезанието в Ловеч ще запомнят от ПГМЕТ - гр. Ловеч в състав: Тодор Пенев, Петър Петров, Русалин Русалинов и Момчил Юлиянов, който се класира на 1-во място във всички категории.

Титлата в отборното класиране в регионалната конкуренция в гр. Стара Загора отиде при Професионална гимназия по механотехника и превоз „ Н. Й. Вапцаров “, гр. Стара Загора. Комплексен победител в надпреварата в Пловдив преди седмица бе тимът на ПГМТ „ Проф. Цветан Лазаров “ - гр. Пловдив. Възпитаниците на инж. Георги Гергов - Христо Христов, Николай Петаларев, Владимир Оджаков и Драгомир Тодоров ще премерят сили в националния край от 11-ти до 13-ти април в ПГТ „ Макгахан “ в София.

България взе участие за втора поредна година в интернационалното съревнование „ Най-добър млад монтьор “ (Young Car Mechanic), организиран от „ Inter Cars S.A “. В конкуренцията участват възпитаници на професионалните технически гимназии от Полша, Литва, Латвия, Естония, България, Унгария, Хърватска и Украйна. Тримата участници с най-високи самостоятелни резултати от националните надпревари ще премерят сили и умения в диагностиката и ремонта на коли на финала в Полша през май.

Пълното класиране на регионалните състезания можете да видите тук: youngcarmechanic.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР