Стана ясно името на новия председател на Съдийската комисия към

...
Стана ясно името на новия председател на Съдийската комисия към
Коментари Харесай

Популярен бивш арбитър, ръководил големи мачове, е новият шеф на съдиите в БФС

Стана ясно името на новия ръководител на Съдийската комисия към . Това се случи след първия за новата 2022-ра година Изпълком на централата ни. А името на новия началник на реферите у нас е Виктор Касай.
Унгарецът е чудесно познато име измежду футболните последователи, откакто е управлявал някои огромни конфликти - както в Шампионска лига, по този начин и на европейски шампионати. Новината бе оповестена от президента на БФС Борислав Михайлов след съвещанието.

" Новият началник го очаквам през днешния ден, в случай че всичко е обикновено с пътешестване и ковид. Утре ще даде конференция. Той се споделя Виктор Касай, маджарин. Последната му работа като началник на съдиите е била в Русия. Ако всичко е тъкмо, ще поеме на следващия ден функционалностите си. Той ще живее и работи в България за разлика от Марк Бата. Работил е и към УЕФА. Повечето федерации се стопират на чужденци.
Договорът му ще е за година и половина. Увеличаваме броя на младите съдии в България и тяхната подготовка. Съответно и на топ съдиите с повече мачове в топ шампионатите. Към момента унгарецът идва със собствен помощник, комисията остава в същия тип, с цел да може да има последователност " - показа Михайлов на конференция.
След въпросния Изпълком стана ясно и още едно доста значимо решение за родния футбол - ?
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР