Стана ясно, че са заличени 7 кандидати с двойно гражданство

...
Стана ясно, че са заличени 7 кандидати с двойно гражданство
Коментари Харесай

ЦИК заличи 9 кандидати за народни представители

Стана ясно, че са заличени 7 претенденти с двойно поданство и 2-ма под 21 години.
 

Регистрираните претенденти за народни представители са 5 334, като от тях 1 297 са регистрирани в две кандидатски листи. Това разгласи представителят на ЦИК Росица Матева по време на конференция. " Общо кандидатурите в тези избори са 6 631. Взехме решение въз основа на осъществената инспекция. Имаше 9 претенденти, които бяха регистрирани в три региона, заличихме регистрацията в последния регион, в който бяха регистрирани ", сподели още Матева, предава dnes.bg.

Колегата й Цветозар Томов обърна внимание на гласуването в чужбина. " На 6 против 7 септември завърши периода за подаването на такива заявки. Днес комисията работната група, която се занимава с изборите разиска резултатите. Много е евентуално още през днешния ден комисията да вземе решението по отношение на разкриването на изборни секции. това решение още не е взето. Общо са подадени 50 900 заявки за гласоподаване отвън страната, от които 50 887 по електронен път на уеб страницата на ЦИК и 23 в дипломатическите и консулски представителства на книжен притежател. Тази разлика сред електронните и хартиените набъбва и в този момент доближи непредсказуеми стойности ", изясни Томов. Според него може би е време напълно да се електронизира този развой.

Томов разгласи, че общо броят на хората, които ще ръководят процеса в чужбина, бидейки членове на секционните изборни комисии ще бъде сред 4100 и 4200 души.

Сана ясно, че броят на секциите евентуално ще бъде малко по-голям в сравнение с през ноември предходната година.

По време на конференцията ЦИК сподели образеца на бюлетината за гласоподаване, като направи и проява на гласоподаване с машина. Във всяка бюлетина липсва номер 21, заради обстоятелството, че таи партия не е записала кандидатски листи. В два от регионите в страната няма да попада и номер 4 в Монтана и в Сливен, защото партията не е записала претенденти. В Благоевград няма да попада номер 23, защото записаната кандидатска листа е била от 1 претендент, който е бил премахнат и заради тази причина е заличена цялата кандидатска листа. За машинното гласоподаване бюлетината ще бъде на две страници.

От комисията припомнят на всички гласоподаватели за изтичащия на 17 септември период за подаване на заявки за гласоподаване по сегашен адрес. Заявлението за гласоподаване по сегашен адрес се подава до общинската администрация, където е регистриран сегашния адрес. Може и електронно през интернет страницата на ГРАО. На 17 септември изтича периода и за хората с увреждания и те могат да подадат заявление за преносима изборна комисия, а когато бъде формираната такава до 26 септември могат и други гласоподаватели да подават

От ЦИК приканиха всички гласоподаватели, които се откриват, че се намират в подписките на партиите и обединенията в тези избори и не са подписали тези описи, да изпращат своите тъжби и сигнали до Комисията за отбрана на персоналните данни.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР