срещу военно-политическите контрамерки на Русия, ако тя представлява ядрена заплаха

...
срещу военно-политическите контрамерки на Русия, ако тя представлява ядрена заплаха
Коментари Харесай

Русия плаши Финландия с последствия при транзит на ядрени оръжия

против военно-политическите контрамерки на Русия, в случай че тя съставлява нуклеарна опасност за нея.

Това сподели в изявление за ТАСС шефът на департамента за неразпространение и надзор над въоръженията на съветското външно министерство Владимир Ермаков.

Така дипломатът разяснява изказванията на финландските управляващи, че могат да разрешат

" Подобни планове могат да бъдат оценени по библейската формула - " те не знаят какво вършат ", сподели той. Ако това е изборът на финландските управляващи, тогава те би трябвало да бъдат готови за следствията от този избор. Независимо дали финландските управляващи знаят какво вършат, те ще би трябвало изцяло да се изправят пред съветските военно-технически контрамерки. "

" Горното библейско изказване обичайно е синоним на благосклонност и амнистия . Но в връзките със страните от НАТО този метод явно към този момент не работи: нашата въздържаност и дълготърпение там по предписание се одобряваха за уязвимост и се опитваха да бъдат експлоатирани. ", добави Ермаков.

Според него до неотдавна Москва не е имала съществени въпроси към Хелзинки в областта на сигурността. " За всеки рационален наблюдаващ е явно, че преди влизането на Финландия в НАТО - колкото и бурно, също толкоз безогледно - тази страна безусловно не беше застрашена от нищо от съветска посока ", акцентира шефът на департамента на съветското външно министерство.

Сега обаче финландското управление ненадейно реши да се откаже от " това, което гарантираше спокойствието и стабилността на страната им, а точно военния неутралитет ", и се оказа въвлечено в общата антируска политика на НАТО.
 Границата на Финландия с Русия остава затворена до второ разпореждане
Границата на Финландия с Русия остава затворена до второ разпореждане

Хелзинки лимитира и достъпа до някои пристанища

" Само влизането на Хелзинки в НАТО явно не беше задоволително: в този момент те приказват и за опцията да се причислят към практическата активност на страните от блока за основаване на закани за Русия благодарение на нуклеарно оръжие, означи дипломатът. Възниква въпросът: до какво в действителност водят дейностите на Хелзинки за сякаш подсилване на личната си сигурност ".

По-рано министър-председателят на Финландия , откакто страната се причисли към Северноатлантическия алианс. В момента вносът на нуклеарни оръжия във Финландия е неразрешен.
 Финландия и Украйна подписаха 10-годишно съглашение за сигурност
Финландия и Украйна подписаха 10-годишно съглашение за сигурност

Споразумението обгръща набор от тематики, в това число политическа поддръжка, поддръжка за защитата и сигурността и други
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР