Средствата ще се използват за завършването на Небостъргача - знакова

...
Средствата ще се използват за завършването на Небостъргача - знакова
Коментари Харесай

Разпродажбата на годината! Синдик вади на търг 150 имота на фалиралия гигант „ГМ Строй”

Средствата ще се употребяват за завършването на Небостъргача - знакова за Бургас постройка, която от години е неизползваема

Владимир Вакрилов, синдикът на „ ГМ Строй ” ООД – най-могъщата строителна компания в Бургас до 2009 година, която след това банкрутира, а притежателите Георги Иванов и Йордан Бенов излязоха от сдружение, ще извърши невиждана продажба този месец, научи Флагман.бг.

На търг ще бъдат продадени 150 парцела на компанията, намиращи се в постройката на „ МедПетрол ” в ж.к. ”Меден рудник ” и прилежащите блокчета, които преди 7-8 години бяха построени от „ ГМ Строй ”.

Средните цени са без аналог – под 500 евро на кв.м. за жилища, офиси и магазини, както и сред 2000 и 2500 евро за гараж. Става въпрос за здания, които имат АКТ 16 или следва напълно скоро да придобият подобен, какъвто е казусът с бл.500.

Средствата от обществената обмен ще бъдат употребявани от синдика за завършването на незавършените планове на „ ГМ строй ”, включително и първия бургаски Небостъргач.

Най-сериозният разход е за трафопост, който би трябвало да зареди голямата постройка. Почти решен е казусът с асансьорите, моторите са сложени, събрани са и значително средства за закупуването на кабинките. Оптимистичният проект е до края на годината да бъде обезпечен финансовият запас.

Съвсем скоро ще се разгласи търг и за парцелите в Небостъргача, само че се чака да се съберат да се създадат още няколко стъпки към АКТ 16, с цел да им се вдигне цената, обясниха осведомени. Припомняме, че Община Бургас задели в бюджета си за тази година 500 хил.лева, с които ще направи подпорната стена на билдинга и паркинга, само че ангажимента е, че СМР-ата ще бъдат осъществени единствено, в случай че притежателите задвижат останалите процедури по завършването на постройката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР