Средствата от кампанията “Петък с кауза ще бъдат използвани за

...
Средствата от кампанията “Петък с кауза ще бъдат използвани за
Коментари Харесай

БНП Париба Лични Финанси и партньори на банката дариха над 55 000 лева за три значими каузи

Средствата от акцията “Петък с идея ” ще бъдат употребявани за просветителни планове, обществена поддръжка и запазване на пчелите
 

БНП Париба Лични Финанси, България и шест от комерсиалните сътрудници на банката подариха над 55 000 лв. в поддръжка на активността на три неправителствени организации - Junior Achievement, България, Фондация “П.У.Л.С. ” и Фондация “Истински мед ”. Каузите, за които работят тези организации, дават отговор на три от задачите за стабилно развиване на Организация на обединените нации, към които банката се е заела да способства и да работи за тяхното реализиране: “Качествено обучение ”, “Добро здраве ” и “Живот на земята ”.
-->
Дейността на определените организации покрива и целите в “Манифеста за стабилно развиване ” на групата BNP Paribas Personal Finance - да бъде компания за образец, да популяризира експертизата си в интерес на обществото и да интегрира сътрудниците в дейности за позитивна смяна. В отговор на третия приоритет, в акцията се включиха и шест от огромните търговски сътрудници на банката - Ардес Информационни Технологии, Mr. Bricolage, JAR Computers, Технокомерс, Пласико Компютърс и Мебелмаг.
Дарение за всяка покупкана погашение
Кампанията “Петък с идея ” се организира в края на 2022 година, в една от най-активните шопинг седмици в годината. В този интервал за всеки заем за покупка на артикули на погашение, провиснал от БНП Париба Лични Финанси, банката подари парични средства в поддръжка на една от трите дела. Инициативата беше извършена в цялата страна и включваше физическите и онлайн магазини на комерсиалните сътрудници на банката. Клиентите на БНП Париба Лични Финанси дефинираха посредством анонимно онлайн гласоподаване за коя идея каква част от събраните средства да бъде дарена.
Шест водещи ритейлъра също направиха дарения за “Петък с идея ”
Инициативата беше подкрепена и от шест от огромните търговски сътрудници на БНП Париба Лични Финанси, България - Ардес Информационни Технологии, Mr. Bricolage, JAR Computers, Технокомерс, Пласико Компютърс и Мебелмаг. Те също подариха средства за всеки заем, усвоен в техните обекти. Освен това сътрудниците поддържаха с дарения и по една от трите организации и разпространяваха акцията измежду клиентите и чиновниците си.

Управителят и притежател на JAR Computers Рашко Костов е безапелационен, че “Изключително значимо е всички хора да вземат участие в реализирането на Глобалните цели на Организация на обединените нации, с което нашата планета ще стане по-добро място за живот. Заедно би трябвало да вдъхновим младото потомство, което най-добре става с персонален образец. ”БНП Париба Лични Финанси и сътрудниците на банката подариха сумата от над 55 000 лв.. В онлайн гласуването за разпределение на средствата от дарението, потребителите сложиха преди всичко идеята “Качествено обучение ”, показана от Junior Achievement, България. На второ място остана идеята за запазване на пчелите, показана от фондация “Истински мед, а на трето - идеята за положително здраве, подкрепяна от фондация “П.У.Л.С. ”.
Над 400 младежи ще получат достъп до съвременни просветителни курсове на Junior Achievement
Сумата, дарена на Junior Achievement България ще бъде употребена за реализацията на обучителни стратегии за повече от 400 младежи от цялата страна, които досега не са били обхванати от самодейностите на организацията. Те ще получат достъп до модерни курсове по предприемачество, финансова просветеност, кариерно насочване и стабилно развиване. В тази връзка Милена Стойчева, Съд на Европейските общности на Junior Achievement България съобщи: “Заедно с сътрудници като БНП Париба Лични Финанси градим по-светло бъдеще със идващото потомство от иноватори, бизнесмени и водачи. ”
Фондация “Истински мед ”ще опазва биоразнообразието
Втората по мярка сума ще бъде дарена на фондация „ Истински мед “, която оказва поддръжка на пчеларите в България и осъществя действия, свързани с опазването на биоразнообразието и опазването на пчелните популации в страната. БНП Париба Лични Финанси е един от най-старите сътрудници на фондацията, който взе участие в нейни начинания и поддържа идеята на българските пчели и техните пчелари.Според Стефани Димитрова, ръководител на фондация “Истински мед ”: “Дарената сума ще бъде употребена, с цел да поддържа активността на фондацията, обвързвана с организирането на просветителни и осведомителни акции за пчелите, пчеларството и меда. Нашата мрежа от пчелари непрекъснато пораства и се развива, като за момента наброява близо 100 индивида. ”

Дейността на фондация “Истински мед ” беше подкрепена и с подаяние от Mr. Bricolage. В тази връзка маркетинг мениджърът на компанията Магдалена Котупова съобщи: “Участието в устойчиви начинания е измежду главните ни цели в името на опазването на нашата планета. С наслада приехме поканата на дългогодишните ни и уважавани сътрудници от БНП Париба Лични Финанси за самодейността “Петък с идея ” и даряваме генерираните средства в троен размер на фондация “Истински мед ”. Вярваме, че по този начин поддържаме природата, традициите и качествената храна в България. ”
Хора, потърпевши от принуждение, ще получат поддръжка за физическото и психическото си възобновяване
Част от средствата, събрани в границите на акцията “Петък с идея ” ще бъдат дарени на фондация “П.У.Л.С. ”, която от 1999 година дава помощ и поддръжка на хора, претърпели принуждение и работи за повишение на чувствителността на обществото за елиминиране на формите на принуждение в човешките връзки. Председателят на фондацията Екатерина Велева споделя, че “Дарението ще бъде употребявано от Фондация П.У.Л.С. съгласно настоящите потребности за даване на помощ и поддръжка на потърпевши от принуждение в Кризисен център за лица и деца, потърпевши или в риск от принуждение, както и Центъра за обществена рехабилитация и интеграция “Татяна Арсова ”.

Кампанията “Петък с идея ” е една от самодейностите в поддръжка на устойчивото развиване, осъществени от БНП Париба Лични Финанси в България. Банката е мотор на позитивната смяна като създава артикули и услуги, с които предизвиква виновното ползване, работи за повишение на финансовата просветеност, за превъзмогване на неравенствата и промотира устойчиви работни практики измежду чиновниците и сътрудниците си. В тази връзка шефът на БНП Париба Лични Финанси в България Жозе Салойо съобщи: “Като част от най-голямата финансова група в Еврозоната - BNP Paribas, и като компания водач в устойчивото развиване ние осъзнаваме огромната отговорност, която носим пред обществото. Затова сме приели за собствен ангажимент да работим интензивно за постигането на задачите на Организация на обединените нации и за популяризирането на устойчивия модел на държание освен измежду хората, само че и измежду бизнеса. ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР