Средното потребление на едно домакинство в Западна България се е

...
Средното потребление на едно домакинство в Западна България се е
Коментари Харесай

По-високи сметки за ток в Западна България

Средното ползване на едно домакинство в Западна България се е повишило с 57% през декември 2023 година спрямо ноември, като това е най-високата стойност за декември от приватизацията на сдружението насам, сочат данните на публичния снабдител на ток за този район " Електрохолд ". Според тях фактурираното ползване до 22 януари отбелязва растеж от още 14% по отношение на декември.
Клиенти освен на това сдружение се оплакват от високи сметки за ток през декември, само че обяснението е, че това е поради понижаването на температурите през зимния интервал, което обичайно усилва потреблението на електрическа енергия.
Статистиката демонстрира, че потреблението през зимните месеци нараства с 30-40% спрямо потреблението през септември. При някои клиенти растежът може да доближи 70% според от потребления метод на отопление. Ако семейството се отоплява на ток, над 60% от общата употребявана сила е за отопление и затопляне на вода, изясняват от " Електрохолд ".
Дружеството изяснява, че от над 7 градуса среднодневни температури през ноември през декември те са намалели до 4,5 градуса по данни на Национален институт по метеорология и хидрология., а от началото на януари междинната температура продължи да се намалява и за Западна България е под 2 градуса.
Сметките не трябва да се съпоставят с тези от предходния месец, даже не е тъкмо и сравнението им със същия месец на миналата година, тъй като има доста фактори, най-важният от които остава персоналното ползване на семейството.
От " Електрохолд " означават, че се вижда прекосяването на от ден на ден семейства към отопление на ток.
Дружеството е разгласило на уеб страницата си група от ограничения, които могат да доведат до понижаване на разхода за сила с сред 15% и 40%, без да се наруши спокойствието и уюта в семейството.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР