Сред тях се оказал и младият механик Петр Горбанев. Четиримата

...
Сред тях се оказал и младият механик Петр Горбанев. Четиримата
Коментари Харесай

Механик се оказал на крилото на летящ изтребител и се случило нещо невероятно

Сред тях се оказал и младият монтьор Петр Горбанев. Четиримата мъже бързо избутали самолета на пистата, само че оказвайки се на пистата той почнал бързо да набира скорост и след 40 секунди изхвърчал.

Най-невероятното е, че механикът Петр Горбанев се издигнал във въздуха със същия изтребител, единствено че на на крилото му. Въздушният поток прегънал мъжа към предната част на крилото и същият този въздушен поток го държал крепко, като не му разрешавал да падне.

В същото време водачът на изтребителя забелязал, че самолетът се държи необичайно и разказал на наземните служби за чувството за непознат предмет на дясното крило. Диспечерът посъветвал водача да се опита да „ изхвърли “ непознатия предмет.

Тъй като по време на произшествието било нощ, водачът дълго се взирал, пробвайки се да откри повода за неизправността и внезапно, в един миг съумял да види силуета на мъж на крилото.

Пилотът изискал спешно кацане на най-близкото летище и кацнал безвредно 28 минути след излитането. Оказало се, че механикът Горбанев е бил в схващане през цялото това време, наблюдавайки земната повърхнина от височина.

Случилото се несъмнено е необикновено, мъжът останал жив и се отървал единствено със мощна нерешителност и строшаване на две ребра. Два месеца по-късно Петр Горбанев още веднъж поел отговорностите си като монтьор, единствено че проявявал изключително внимание към излитащите изтребители.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР