Сред най-интересните предложени вина са тези на New Bloom Winery

...
Сред най-интересните предложени вина са тези на New Bloom Winery
Коментари Харесай

Избират “Сомелиер на годината” с открити дегустации

Сред най-интересните препоръчани виновност са тези на New Bloom Winery от немските сортове Дорнфелдер и Регент

Петнадесет са кандидатите за купата „ Сомелиер на годината 2018 " в петото юбилейно издание на състезанието. Те ще показват на тридневната открита дегустация 120 български и непознати виновност на 37 мазета от България, Италия, Франция, Испания, Чили, Аржентина, Нова Зеландия и Австралия. Откритите дегустации ще се проведат в интервала 29-31 март в Bulgaria Mall като всеки клиент ще има опция да гласоподава за „ Вино на годината ".

В тях за първи път ще се участват и българските ракии - обичайна напитка, която е неразделна част от националната ни еднаквост и която българските сомелиери би трябвало да познават и да разпространяват по отношение на развиването на страната ни като туристическа дестинация, споделиха уредниците на състезанието. Предвиден е щанд и с колекционерски виновност. Сомелиерът на годината ще бъде избран в събота вечерта на церемония вечеря.



Сред подбраните виновност за дегустациите ще има както от обичайни сортове бели, розе, червени и пенливи виновност, по този начин и ексцентрични и неповторими за страната ни. Сред тях да вземем за пример са немските Дорнфелдер и Регент, които само New Bloom Winery предлага като червени виновност. Избата от Съединение е измежду формалните сътрудници на събитието. Тя стартира първа немските сортове - в серията Face-to-Face, а от края на предходната година и като чисти едносортови виновност от Дорнфледер и от Регент под едноименната марка New Bloom. Любопитен факт е, че New Bloom Регент завоюва златен орден на Mundus Vini в Германия.

„ Сомелиерската специалност набира все по-голяма известност у нас и се радваме, че имаме опция да представим на кандидатите в състезанието нетрадиционни и малко известни винени сортове. Преди началото на дегустацията им разказахме какви са характерните особености на тези немски Дорнфелдер и Регент и какъв брой значим е тероарът за основаването и разгръщането на капацитета на едно вино ", споделиха от New Bloom Winery. По време на дегустацията ще могат да се опитат F2F (Face-2-Face) Шардоне, New Bloom Розе от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира, New Bloom Регент, New Bloom Дорнфелдер, F2F Каберне Совиньон, Сира и Регент. Сомелиерът на годината ще бъде определен на церемония вечеря в събота.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР