Срам, срам: Ресторант Тампа публикува снимки и видеоклипове „вечеряй и бягай“ във Facebook

...
ТАМПА — Като второ поколение собственик на Rick's on the
Коментари Харесай

ТАМПА — Като второ поколение собственик на Rick's on the River, Кен Бракинс, който е израснал в ресторанта, каза, че е лесно се забелязва някой, който планира да „обядва и да бяга“, актът на напускане, без да плати.

Те обикновено планират бързо бягство предварително - паркират близо до изхода на паркинга и седят близо до изхода на заведението на река Хилсбъро, северно от центъра на Тампа.

Но дори и тогава за персонала е трудно да следи постоянно потенциалните крадци, особено когато е зает.

Така че, преди две години Бракинс инсталира 16 охранителни камери пред ресторанта и във Facebook започна да публикува кадри в близък план, които според него показват как гостите се разхождат.

Той има две мисии за това: да получи помощ при идентифицирането на предполагаемия крадец и да възпира другите да ограбят бизнеса му.

„Ще те хванат“, каза Бракинс. „И тогава ще ми платиш.“

Бракинс също иска да направи такива хора известни. Или позорно.

Системата за възпиране се превърна през последните две години в сегашната си итерация, при която персоналът на Бракинс редактира видеозаписа за сигурност в нещо като кратки филми, предназначени да засрамят обвиняемия.

< p>Последното видео показва как служител се кара на паркинга с жена, която според Бракинс е изпуснала на чаша бира. Настроен е на циркова музика и включва близък план на нейното лице и регистрационния номер на колата, която шофира, плюс надпис, обясняващ какво се е случило.

„Последната вечеря и дашър похарчи парите си за бира за изискано последен модел Mercedes“, се казва в него. „Тя отказа да плати цялата си сметка, защото каза, че вятърът духал над каната й с бира. На палубата имаше само няколко унции бира. Истинска история.“

Видеото, публикувано на 21 август, има близо 9 000 гледания и стотици коментари, повечето или възхваляващи метода на Бракинс, или засрамващи клиента.

„Просто върви за да покажеш, че можеш да караш хубава кола и пак да нямаш класа“, гласи един.

„Светът има нужда от повече срам и отговорност“, гласи друг.

Разделите за тези за които се твърди, че са вечеряли и бягали, достигат няколкостотин долара, каза Бракинс. Но той не смята, че това е достатъчно, за да навлече полицията за престъпление, което може да бъде простъпка от втора степен чрез престъпление от трета степен. „Те имат много работа. Не искам да ги безпокоя за това.“

Жената от „Мерцедес“ е потеглила и все още не е платила.

„Мисля, че тя се придържа към историята си, че е било Наистина вечерях и тичах и не дължах сметката,” каза Бракинс.

Но като цяло системата изглежда работи.

От внедряването й, останалите дузина хората, за които той твърди, че камерите са уловени да се движат, са платили, обикновено в рамките на 48 часа след публикацията.

„Но бих казал, че 100% от тях, които се връщат и плащат, не дават бакшиш“, каза Бракинс . „И те също искат да извикат плащане с кредитна карта. Но аз ги карам да влязат. Изглежда, че винаги имат извинение защо са забравили да платят.“

Понякога човекът научава за онлайн кадрите и се обръща към ресторанта.

p>Друг път някой се обажда в ресторанта с името на човека.

„Накарахме член на семейството ни да се обади и да ни го предаде“, каза Бракинс. „Предполагам, че се срамуват.“ Този човек по-късно плати.

Обществеността също помага, като споделя публикациите във Facebook.

Публикация през април, споделена над 400 пъти, призова две жени за предполагаема консумация на „6 long Island“ студени чайове и малко сандвичи. Те се върнаха и платиха, според друга публикация, свързана с песента „Лоши момчета“, която беше тематичната песен на шоуто „Ченгета“. вдъхнови Бракинс да монтира кадрите в комедийни късометражни филми, което ще бъде новото нормално.

И те ще живеят във Facebook завинаги, каза той.

„Имам хора, които се обаждат и си казват: „Хей, платих, можеш ли да го свалиш?“ Те много се ядосват. Казват, че ще ме съдят. Те не слизат. Това са последствията от това. Това е като съвременната алена буква.“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР