Сръбският президент Александър Вучич заяви от Париж, където е на

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви от Париж, където е на
Коментари Харесай

Вучич: Диалогът между Белград и Прищина е една от ключовите теми с Макрон

Сръбският президент Александър Вучич съобщи от Париж, където е на двудневно посещаване по покана на френския президент Еманюел Макрон, че през днешния ден е значим ден за страната ни и че чака срещи от значително значение за Сърбия, оповестява e. Говорейки за тематиките, които ще повдигне довечера с президента Макрон, Вучич уточни, че за него един от основните въпроси е разговорът сред Белград и Прищина и процесът към участието на Косово в Съвета на Европа.

В отговор на журналистически въпрос Вучич сподели, че няма подозрение, че довечера ще разиска с Макрон разговора сред Белград и Прищина.

„ Няма подозрение, това е една от основните тематики за мен “, добави Вучич.

" Подобен протокол рядко се провежда от президента на Франция. Това са огромни неща, участвал съм и преди на тържествения банкет в Двореца на инвалидите, само че съм бил или министър председател, или президент от 10 години и в никакъв случай не съм преживявал нещо сходно “, сподели Вучич, добавяйки, че церемонията е отдадена поща на сръбските бойци от Първата международна война.

Той заяви, че денем им предстоят по-важни срещи, а вечерта ще имат вечеря в Елисейския замък, където също ще беседват делегациите, а най-после двамата президенти ще се уединят и ще обсъдят всички значими въпроси.

„ Не мога да приказвам за всичко, желая първо да чуя президента Макрон, само че имаме тематики, които са извънредно значими за нас в областта на двустранните връзки “, разяснява Вучич и добави, че тематиките ще бъдат и геополитически.

„ Искам да кажа, че считам, че обстановката към Палестина и Израел ще бъде позволена посредством, уповавам се, някакво съглашение, само че съм песимист по отношение на Украйна и какво ще се случи там. Вярвам, че ще продължим да ескалираме, всички ще бъдат по-нервни и ще има доста повече проблеми, уповавам се, че цените на петрола няма да порастват, само че всеки нов спор сред хусите, Иран и Израел и офанзивите против съветските рафинерии усилват цената на петрола и това поддържа инфлацията над междинната “, съобщи Вучич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР