СПРИНГФИЙЛД, Илинойс (AP) — Документът, в който Ейбрахам Линкълн определя

...
СПРИНГФИЙЛД, Илинойс (AP) — Документът, в който Ейбрахам Линкълн определя
Коментари Харесай

Заповедта на Линкълн за гражданската война за блокиране на пристанищата на Конфедерацията, дарени на Илинойс от губернатора и първата дама

СПРИНГФИЙЛД, Илинойс (AP) — Документът, в който Ейбрахам Линкълн дефинира военния отговор на Съюза на започването на Гражданската война в Съединени американски щати през придвижването към този момент е измежду ценените документи на Илинойс на 16-ия президент, с помощта на подаяние от губернатора на щата и първата дама.

Заповедта да се попречи на Конфедерацията да изпраща стопански жизненоважен памук или да внася сериозни потребности беше подписана през април 19, 1861 - една седмица откакто сепаратистките сили стреляха по Форт Съмтър на входа на пристанището на Чарлстън в Южна Каролина.

Анонимен колекционер, който притежаваше документа, го пусна на търг, където губернаторът J.B. Pritzker и брачната половинка му M.K. Pritzker, купих го. Семейство Прицкер трябваше да посетят Президентската библиотека и музей на Ейбрахам Линкълн в Спрингфийлд, където ще бъде съхраняван артефактът, по-късно във вторник.

„ Този ​​документ – и музеят като цяло – служат като увещание за това до каква степен сме стигнали “, сподели мултимилиардерът...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР