Спортист номер 1 на България за 2023 година Александър Везенков

...
Спортист номер 1 на България за 2023 година Александър Везенков
Коментари Харесай

Спортист номер 1 на България за 2023 година Александър Везенков даде пресконференция

Спортист номер 1 на България за 2023 година Александър Везенков даде  пресконференция, в която приказва за първия си сезон в Сакраменто Кингс и НБА. Той разяснява за предизвикването, което имаше в миналия сезон, както и проектите си за идващите месеци.

" Мога да кажа, че беше чудноват сезон. С върхове и падения. За мен това беше начало на нов живот и досег с изцяло друг жанр на игра, а също така получих две травми. Опитах да се приспособявам допустимо най-бързо. За страдание завършихме сезона прекомерно рано. Всички искахме да продължим и да стигнем по-напред в плейофите. Целта ми беше с всеки ден да ставам по-добър, само че травмите стопираха напредъка ми. Имаше и обстановки, които бяха сложни и разнообразни за мен ", съобщи Везенков.

" НБА се разграничава с качеството на надарените играчи. Това е напряко полуда. Едно е да го гледаш по малкия екран, само че в реалност е доста друго – темпото на игра, бързината на преливане. Аз персонално нуждая се от възстановяване във всеки аспект. Единственото, което е хубаво, че ще имаме дълга отмора до другия сезон. Това разрешава на всички да работят и да станат по-добри ", добави Везенков.

" Все още нямам проекти за паузата сред сезоните. Тук в действителност се усещам вкъщи, само че първо ще се прибера и по-късно ще забележим. Винаги по време на паузата упражнявам. В Европа нямаме толкоз доста време, защото сезоните приключват в средата на юни. Имам 5-6 месеца до идващия сезон и ще ги употребявам, с цел да подобря генерално представянето си ", сподели още българинът.

" Трудно е, когато има ядро на тима от седем индивида, а останалите чакаме шанса си. Днес може да съм аз, на следващия ден някой различен. За това ни заплащат и това би трябвало да вършим, само че е мъчно да се поддържа темп, защото играеш през днешния ден, а по-късно може да имаш късмет след пет мача. Разполагаш с лимитирано време, с цел да покажеш какво можеш. Ако би трябвало да съм изцяло прецизен – доста е мъчно. Трябва да си душевен резистентен, а едвам по-късно да си здрав физически, с цел да се оправиш през цялата година ", съобщи още Везенков.

" Няма подозрение, че взех вярното решение да играя в НБА. Със сигурност съм се съмнявал в други неща, само че в нито един миг не съм мислил, че изборът ми е неверен. Това е огромна опция, която не можеш да отхвърлиш. Все още е мъчно да мина от най-полезен състезател в Европа до равнището на НБА ", приключи Везенков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР