Спортинг Лисабон победи Порто с 2:0 в дербито на 14-ия

...
Спортинг Лисабон победи Порто с 2:0 в дербито на 14-ия
Коментари Харесай

Спортинг Лисабон победи Порто в дербито на португалската Примейра лига

Спортинг Лисабон победи Порто с 2:0 в дербито на 14-ия кръг на португалската Примейра лига и излезе еднолично отпред в класирането. Лъвовете от Лисабон имат 34 точки, следвани от Бенфика с 33 и Порто с 31. Спортинг Брага и Витория Гимараеш заемат последните две позиции за евротурнирите с 29 и 26 точки надлежно. С успеха през днешния ден Спортинг постави завършек на серията от 9 мача без триумф над този противник.

За домакините с гол и асистенция се отличи шведският нападател Виктор Дьокереш, който откри резултата в 11-ата минута. Педро Гонсалвеш-Поте удвои в 60-ата. Още три гола бяха анулирани от съдиите – два за Спортинг и един за Порто. Капитанът на гостите Пепе беше отхвърлен с два жълти картона в 51-ата минута.

Водени от треньора си Рубен Аморим, футболистите на Спортинг преобладаваха от самото начало. Те сътвориха доста повече голови положения и разумно откриха резултата в 11-ата минута, когато Матеуш Рейш откри Дьокереш в наказателното поле. Снажният скандинавец с техничен удар прати по земя топката в мрежата на Диого Коща.

1 минута преди края на първото полувреме домакините вкараха втори гол, който стана артикул на доста бърза и красива контраофанзива. Шведът се трансформира в негов създател, само че съдията го анулира след обзор със системата (ВАР), която видя нарушаване на Едуардо Куарешма против Жоао Марио в построяването на офанзивата.

Шест минути след началото на второто полувреме Пепе беше отхвърлен поради втори жълт картон. Той удари в лицето Матеуш Рейш и съдията Нуно Алмейда не се поколеба. Но можеше да извади картон и на Рейш, което не се случи.

Малко по-късно съдията анулира още един гол на домакините, дело на Еванилсон. След час игра обаче Дьокереш асистира на Поте, който вкара за 2:0. До края на срещата бяха анулирани още два гола – първо на Мехди Тареми от Порто, а в края и на Еванилсон от домакините.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР