Според шефката на ЕК тази партия е сред приятелските на

...
Според шефката на ЕК тази партия е сред приятелските на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен и Борисов се разминаха в оценките си за „Възраждане“

Според шефката на Европейска комисия тази партия е измежду другарските на Путин, съгласно водача на ГЕРБ обаче тя не е проруска

Вчерашно изявление на ръководителя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен пред Конгреса на Европейската национална партия (ЕНП) развълнува българската групировка „ Възраждане “.

" Приятелите на Путин се пробват да пренапишат нашата история и да завладяват нашето бъдеще. Разпространяват ненавист посредством клавиатурите си. Нашата мирна и обединена Европа е изправена пред предизвикателство, както в никакъв случай до момента, поради популисти, националисти, демагози - без значение дали са крайнодесни или крайнолеви, дали е “Алтернатива за Германия ”, или “Национален общ брой ”, или “Възраждане ”, разгласи Урсула фон дер Лайен,

От „ Възраждане “ реагираха с изказване на нейния ръководител Костадин Костадинов пред кореспонденти в Народното събрание тази заран.

Според него изявлението на фон дер Лайен било невиждано . Костадинов контраатакува, като разгласи, че тя и Европейска комисия очевидно не били разбрали, че Европейският съюз (ЕС) в този си тип и в тази си форма представлявали опасност за Европа и европейската цивилизация, защото заличавали европейската еднаквост.

Европа не била мирна, както твърдяла фон дер Лайен. Цяла Европа се тресяла от митинги точно поради политиката на шефката на Европейска комисия.

На границата на Европейски Съюз се води война и вместо съюзът да се стреми да я спре, той я разгаря , уточни още Костадин Костадинов. Имало опасност даже от трета международна война. Пример за това било изявлението на френския президент Еманюел Макрон, обвързвано с изпращането на войски в Украйна.

Освен това Европа не е обединена, продължи разбора си Костадинов върху думите на фон дер Лайен и уточни, че една от великите сили в света – Англия, е напуснала Европейски Съюз.

Шефката на Европейска комисия и нейното обграждане били отговорни за три съществени рецесии в Европейски Съюз – икономическа, демографска и възможна военна поради спора сред Русия и Украйна.

Урсула фон дер Лайен била опасност и за здравия разсъдък и такива като нея нямали място по върховете на европейската политика.

Любопитен миг е, че Костадин Костадинов не разяснява думите на шефката на Европейска комисия, сочеща „ Възраждане “ като една от партиите в Европа – другари на Путин, които се пробват да пренапишат историята и да завладяват бъдещето ни. Той не разяснява и обвиняването, че това е една от партиите, които „ популяризират ненавист посредством клавиатурите си “, и това, че става въпрос за „ популисти, националисти, демагози - без значение дали са крайнодесни, или крайнолеви “.

Припомняме, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който също бе на форума на ЕНП тази седмица, единствено преди месец и половина съобщи, че е По думите на Борисов тази партия е единствено „ извънредно дясна “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР