Според редица изследвания на територията на Германия, учени разглеждащи и

...
Според редица изследвания на територията на Германия, учени разглеждащи и
Коментари Харесай

Суровите кълнове са опасни за живота?

Според редица проучвания на територията на Германия, учени разглеждащи и учещи варианта на бактерията Ешерихия коли O104:H4 открили, че има доста огромен късмет кълновете да ви заразят, което в избрани случаи довежда и до съдбовен край.

Колкото и тъжно да звучи това, в него има и огромна доза подигравка на съдбата- в един миг вършиме всичко допустимо, с цел да се храните по-здравословно и в другия - това, което смятате за потребно може да ви убие. Ще се зачудите по какъв начин е допустимо това почтено, малко, сочно, хрупкаво и вкусно растение да бъде толкоз рисково.

Главната причина за развиването на страшната бактерия е фактът, че кълновете изискват влажна и топла среда за своето развиване, които условия са чудесни и за развиването на съответната бактерия. Подобни места са като инкубатори и няма по какъв начин да спрем развиването на микроби.

Обичайно семената за кълновете идват откакто се обере реколтата на полето, където растенията са в непрекъснат досег с буболечки, мишки, птички, свине и какви ли още не животни, които могат да ги заразят.

 Салата с кълнове

В допълнение с това идва и обстоятелството, че огромна част от семената се внасят от страни, където няма чисти течащи реки. Всички тези фактори служат като причина за бързото и елементарно развиване на бактерии. Дори и да се опитате да ги отглеждате сами вкъщи семената отново ще бъдат същите, евентуално почвата още веднъж няма по какъв начин да е извънредно чиста, тъй че резултата няма да е по-различен.

Препоръчително е за по-възрастни хора, бременни дами и деца с отслабена имунна система да заобикалят консумирането на сурови кълнове. По този метод в Китай единствено за една година са били инфектирани 10 000 индивида като огромна част от тях били деца.

Разбира се, кълновете биха могли да бъдат приготвени посредством термична обработка, само че тогава те ще изгубят хрупкавостта си и най-ценните си качества. Вие сами би трябвало да прецените дали да хапвате кълнове или да се окажете от тази съвременна и въображаема за извънредно питателна храна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР