Според проучване на населението в Дания, хората, които се идентифицират

...
Според проучване на населението в Дания, хората, които се идентифицират
Коментари Харесай

Проучване: Транссексуалните хора са изложени на значително по-висок риск от самоубийство

Според изследване на популацията в Дания, хората, които се разпознават като транссексуални, имат доста по-висок % на самоубийства и опити за самоубийство спрямо останалата част от популацията.

Проучването, обхванало повече от 6,6 милиона души, откри, че при хората, които се разпознават като транссексуални, процентът на опитите за самоубийство е 7,7 пъти по-висок, а на смъртните случаи - 3,5 пъти по-висок, в сравнение с при останалата част от датското население.

Сред 3759-те участници в изследването, които са се разпознали като транссексуални, в интервала 1980-2021 година са регистрирани 92 опита за самоубийство и 12 самоубийства. Въпреки това цифрите евентуално са доста занижени, защото откривателите споделят, че употребяваните от тях записи не постоянно отразяват половата еднаквост на лицето.

Авторите на изследването, оповестено в Journal of the American Medical Association, деликатно означават, че то има ограничавания. То може да регистрира единствено броя на самоубийствата измежду хора, които са потърсили помощ в болница по медицински проблеми, свързани с половата еднаквост, и може да обхване единствено броя на транссексуалните, които са подали молба за законна смяна на пола.

Проучването също по този начин не дефинира тъкмо за какво транс хората са изложени на по-висок риск от самоубийство, само че откривателите изричат съмнение, че част от казуса може да е " стресът на малцинството ", при който хората са унизени, дискриминирани, обществено изключени или се сблъскват с общи предубеждения поради това, което са. Изследователите споделят, че предходна работа е посочила, че 60 % от транссексуалните хора в Дания са претърпели корист под формата на тормоз или издевателства, а 30 % са претърпели физическо принуждение. Транссексуалните хора в Дания също по този начин оповестяват, че се сблъскват с дискриминация при взаимоотношението си със здравната система.

Изследователите означават, че работата може да не отразява обстановката в други страни.

Д-р Мелина Уолд, клиничен шеф на Програмата за полова еднаквост в Медицинския център на Колумбийския университет, споделя, че сходен вид огромни изследвания не са вероятни в Съединени американски щати, защото страната не събира информация за половата ориентировка и половата еднаквост сега на гибелта.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР