Според повечето хора най-подходящо за повишаване на концентрацията е кафето.

...
Според повечето хора най-подходящо за повишаване на концентрацията е кафето.
Коментари Харесай

Пийте портокалов сок вместо кафе сутрин!

Според множеството хора най-подходящо за повишение на концентрацията е кафето. Ново проучване обаче твърди, че най-хубавата напитка за тази цел е портокаловият сок.

Учените поучават, когато ви се спи и не сте задоволително съсредоточени, да заложите на чаша прясно изцеден портокалов сок. Опитите са посочили, че хората, които пият портокалов сок на закуска, остават будни и съсредоточени за по-дълго време, в сравнение с тези, които залагат на кафето.

Резултатите са много забавни, изключително като се имат поради функционалностите на кофеина. Той е енергиен стимулант с мощен освежителен резултат, който подтиква по едно и също време интелектуалните качества, сетивната сензитивност и настроението.

Много по-мощни се оказват обаче флавоноидите в цитрусовите сокове. Те усъвършенстват притока на кръв към мозъка по натурален метод, като по този метод улесняват прекосяването на информация сред мозъчните кафези.

Освен че ще ви ободри, чаша портокалов сок ще ви донесе и голям брой изгоди и здравословни хранителни субстанции. Чаша прясно изцеден портокалов сок на закуска носи на тялото цялото количество витамин С, належащо за деня. В нея има още калий, фолиева киселина, фитонутриенти, тиамин и други.

 Кафе с портокалов сок

Всички те оказват помощ за понижаване на високото кръвно налягане, намаляват риска от сърдечно-съдови болести и удар, способстват освобождението на сила от въглехидратите, контролират апетита, поддържат мускулната функционалност и нервната система. Смята се, че естествените антиоксиданти в състава на портокаловия сок намаляват риска от развиване на рак, защото пречат на окисляването и увреждането на клетките.

Ако желаете да замените кафето с по-здравословен източник на сила, то с изключение на портокаловия сок има още няколко питиета и храни, които ще са ви от изгода. Заложете на авокадото и пълнозърнестите храни, тъй като потреблението им подхранва мозъчните кафези и ги поддържа съсредоточени.

Друг здравословен вид е рибата, чиито омега-3 мастни киселини потвърдено въздействат позитивно на мозъка и когнитивните функционалности. Ако сте фенове на горските плодове пък, разновидността за вас са боровинките. Установено е, че те могат да подобрят когнитивните и моторни умения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР